Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Геннадій Москаль тероризує ОТГ на Закарпатті", – Юрій Ганущак

14 березня 2018 р., 14:00

Голова Закарпатської ОДА хоче через Верховний суд України скасувати окремі положення закону «Про добровільне об'єднання територіальних громад»

"Громадське радіо" обговорило цю ситуацію з директором Інституту розвитку територій Юрієм Ганущаком.

Як зауважив експерт, скасувати положення Закону «Про добровільне об'єднання територіальних громад» через суд неможливо, бо це рішення вищого законодавчого органу.

"Звернутися можна до Конституційного суду з заявою про невідповідність закону до норм Конституції. Подати такі заяви можуть народні депутати та президент. Тому ніякої судової перспективи у нього немає. Його заяви – це виклик президенту. Це дискредитація як президента,так і уряду. Москаль пішов у ва-банк. Швидше за все хоче балотуватися. Він категорично проти децентралізації".

Коментуючи заяви Г. Москаля щодо гальмування децентрадізаційної реформи на Закарпатті через відсутність голосів облради і непричетність до цього ОДА Юрій Ганущак зазначив: "Проти Москаль особисто. За законом адміністрація має подати цей план, а адміністрація його не подає. Деякі громади утворилися лише тому, що їм вдалося підписати висновки в адміністрації, коли Москаль був у відпустці. І в тих громад дуже важке життя, бо він їх тероризує. Є, наприклад, стабілізаційна субвенція. Так от її ділять між районними бюджетами і ні копійки не дають на ОТГ. Москаль робить усе, аби дискредитувати цю реформу".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp