Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Батальйон територіальної оборони Закарпаття нікуди не їде

23 липня 2014 р., 17:18

Лунченко запевнив Кабмін, що тут перебування тероборони потрібне не менше, ніж на буремному Сході.

Сьогодні в ході робочої поїздки губернатор взяв участь у засіданні Кабінету міністрів України, на якому пояснив посадовцям необхідність охоронять стратегічно важливі для країни об’єкти, які знаходяться на території Закарпатської області у час воєнної кризи. 

Як пояснив членам Кабміну закарпатський губернатор, у найзахіднішому регіоні України наразі розміщується ряд стратегічно важливих об’єктів, від діяльності яких без перебільшення залежить уся країна і навіть сусідні країни європейського континенту. Найперше мова йде про газотранспортні потоки, які забезпечують транзит блакитного палива до країн старого світу. Окрім того, через Закарпатську область проходять основні міжнародні транспортні шляхи, як автомобільні так і залізничні, безперебійне функціонування яких вкрай важливе для цілого ряду держав. При цьому в регіоні функціонує ряд об’єктів, неполадки на яких можуть нести суттєву загрозу жителям області (як, наприклад, гідроелектростанції, які можуть стати причиною затоплення чималої частини області). 

Разом з тим, після підписання президентом України указу про часткову воєнну мобілізацію, усі ці об’єкти можуть залишитися без необхідної охорони та стати вкрай вразливими перед можливими нападами чи диверсіями. Всього один літак із бойовиками, висадженими на території регіону може поставити під удар життєдіяльність усієї країни. Відтак, тут, як ніде інде, необхідна посилена бойова готовність і, відповідно, на території регіону повинні залишатися бійці, здатні дати відсіч потенційним нападникам. 

Наразі єдиним таким інструментом захисту є Закарпатський батальйон територіальної оборони, котрий із дня на день можуть відправити на службу в зону АТО. І Закарпаття залишиться без своїх захисників. Відтак Валерій Лунченко спробував донести до урядовців необхідність залишити закарпатських бійців у рідній області, оскільки тут їхнє перебування потрібне не менше, ніж на буремному Сході. Наразі прем’єр-міністр протокольно доручив профільним міністерствам ознайомитися із ситуацією та на підставі рішення Ради оборони Закарпатської області, яка рекомендувала залишити солдат в регіоні, винести відповідне рішення. 
Вільне Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp