Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті презентували новий Skoda Karoq, який вироблятимуть на заводі "Єврокар"

16 березня 2018 р., 17:20

Вже традиційно кожного року в середині березня закарпатський завод "Єврокар" оновлює власний модельний ряд, запускаючи виробництво чергової новинки від Skoda

2018 рік також не став винятком: з конвеєра автозаводу почнуть сходити перші авто моделі Skoda Karoq. Навесні минулого року автоновинка була представлена на Стокгольмському автосалоні і вже встигла стати автомобілем року в Чехії. Від сьогодні ж новий Karoq вироблятиметься і на теренах Закарпаття.

Офіційний захід з нагоди запуску виробництва відвідали члени наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Володимир Панов та Олексій Ягічев, керівник напрямку зовнішніх зв’язків Групи "Єврокар" Олена Чепіжко та представник ŠKODA AUTO на рівні координаторів регіону Україна Томаш Видра, керівник економічного відділу Посольства Чеської Республіки в Україні пан Франтішек Троячек, Почесний консул Чеської республіки в Ужгороді Отто Ковчар. Окрім того на захід завітали керівники вагомих компаній краю: Василь Рябич (ТОВ "Фішер-Мукачево"), Ростислав Пазина (ТОВ "Колегіум" Ужгород) та багато інших.

Варто зазначити, що офіційній частині передував традиційний тест-драйв автомобіля, який проводили представники ŠKODA AUTO. Тест на українські дороги показав, що новий кросовер повністю адаптований до реалій української дорожньої інфраструктури.

Під час офіційної частини керівництво "Єврокару" розповіло про новинку та поділилось подальшими амбітними планами підприємства. Так, за словами генерального директора підприємства Ігоря Царенка, цьогоріч планується випустити 628 авто Skoda Karoq, а наступного року "Єврокар" обіцяє здивувати черговою шкодівською новинкою в цьому ж таки сегменті SUV.

"Сьогодні дійсно знакова подія для нас, адже незважаючи на те в якому стані знаходиться сьогодні українська економіка, "Єврокар" розвивається і впроваджує нові моделі. Ще нещодавно ми презентували новий Skoda Kodiaq, а вже сьогодні підписали протокол з нашими чеськими партнерами, за яким маємо право випускати Karoq. На сьгогодні в Україні "Єврокар - єдиний виробник легкових автомобілів. І ми дуже раді що з року в рік ми запускаємо у виробництво мінімум одну нову модель. В якості анонсу, скажу що наступного року ми плануємо презентувати ще "меншу" новинку в сегменті SUV. Все це свідчить про те, що підприємство не просто "живе", воно розвивається." - зазначив Царенко.

Член Наглядової ради ПрАТ «Єврокар», Голова Обласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" Володимир Панов зазначив, що "Єврокар" забезпечує європейську збірку авто.

"Це диво автопрому XXI століття сконструювали і виготовили наші партнери з Skoda auto та, як і раніше, поділилися з українським заводом. І, як раніше, ми їх не підвели. Наша збірка - на європейському рівні. Ми в Україні все можемо робити на європейському рівні, нам тільки потрібно створити умови - підкреслив Панов.

За його словами, партнерство "Єврокару" з "Skoda auto" - є неодмінною запорукою подальшого успіху.

"У нас в країні дуже складно прогнозувати і екстрапулювати. Але на рівні інтуїції, відчуваю, що у своїй кризі ми досягаємо дна. І як тільки ми його досягнемо, то зможемо потужно відштовхнутися і стрімко піднятися вгору. Добре, що є такі партнери як Skoda auto, а коли є такі партнери, то і перспективи є. Як керівник найбільшого в Закарпатті об'єднання роботодавців можу стверджувати, що і інші компанії мають таких надійних партнерів, а це означає, що шлях оздоровлення економіки може бути в Україні дуже динамічним" - зазначив Панов.

Представник Skoda Аuto Томаш Видра відзначив високий рівень якості чеських авто українського виробництва.

"Karoq" є братом Skoda Kodiaq. Як уже було сказано поки що в Україні вироблятимуться моделі з 1.5 літровим бензиновим двигуном, а з серпня почнеться виробництво моделей з 2-х літровим турбодизелем. Я бажаю цьому авто всіляких успіхів на вашому ринку. Стосовно, якості, маю сказати, що автомобілі, які виробляються на Закарпатті нічим не поступаються чеським аналогам. Ми здійснюємо 100% контроль за якістю авто як на заводах в Чехії так і на "Єврокарі" - відзначив Томаш Видра. 



Також, за словами представників "Єврокару", новий Skoda Karoq - це найкращий вибір за співвідношенням "ціна-якість".

ŠKODA KAROQ - концептуально новий SUV чеської марки, який перший отримав цифрову приладову панель з можливістю індивідуальних налаштувань. Панель має 4 зручних варіанту компоновки: класична, цифрова, інформаційна та мінімалістська. Широкі мережеві можливості дозволяють пасажирам завжди залишатися онлайн, функція підключення до інтернету забезпечує не тільки наявність інфотаймента під час поїздки, а й гарантує високий ступінь безпеки і підтримки, особливо в надзвичайних ситуаціях. ŠKODA KAROQ отримав повний набір систем асистентів, таких як: система «PARK ASSIST» - паркувальний асистент з функцією дистанційного керування, система розпізнавання втоми водія - "DRIVER ALERT", система розпізнавання сліпих зон - "BLIND SPOT DETECT", "VARIOFLEX" і багато інших, за допомогою яких автомобіль практично перетворюється в персонального помічника водія і пасажирів.

Експертне середовище високо оцінило новий SUV. KAROQ став «Автомобілем року-2018» в Чехії, набравши 1141 очок та обігнавши своїх значних конкурентів BMW5, Opel Insignia, Kia Stinger і Subaru Impreza. Автентичний дизайн KAROQ, який характерний для всієї модельної лінійки чеського бренду, був відзначений як кращий в класі компактних кросоверів на думку авторитетного німецького журналу "Auto motor und sport".

Символічну назву моделі, яке, як і KODIAQ, новий позашляховик отримав з мови жителів острова Кадьяна в Алясці, де перша частина «Kaa`» означає «автомобіль», а друга «Roq» - стріла, яка прикрашає логотип бренду.

Без сумніву новинка стане приємним сюрпризом для українських шанувальників ŠKODA.
Фото та відео Габріелли Руденко

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp