Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Воєнком Закарпаття визнав, що під час добровільно-примусового призову до війська потрапляють випадкові люди

24 липня 2014 р., 09:57

Іван Васильцюн вважає, що механізм мобілізації невдалий

Військовий комісар області Іван Васильцюн 23 липня на прес-конференції із журналістами поділився думками щодо мобілізації та загону територіальної оборони.

Він зауважив, що середньостатистичний портрет солдата у Закарпатському батальйоні територіальної оборони – це бізнесмен, вчитель та різноробочий. З крайнощів - людина яка свідомо прийшла служити до БТО, маючи 7 дітей, повідомляє Заголовок.

Та найбільша проблема є з підприємцями, каже обласний комісар. Адже їм можна платити лише по 2.5 - 3 тисячі гривень. Натомість у кожного з цих людей є по 1-5 магазинів, і з кожного влони могли б сплатити щомісячно податків по 3 тисячі.

Таким чином, механізм мобілізації, на думку Івана Васильцюна, є невдалим, адже людей по суті виривають з цивільного життя і примушують служити.

Натомість, якби держава оголосила добровільний набір за визначеними спеціальностями, пообіцяла заробітну плату у 8-10 тисяч та забезпечила умови для служби, в Закарпатті, наприклад, знайшлося б тих 5 тисяч людей, готових служити на серйозних умовах. А бізнесмени у той же час займалися б своїми справами та наповнювали бюджет.

А так маємо добровільно-примусовий призов, під який через недосконалість правового механізму потрапили і деякі випадкові люди.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp