Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парламент скасував обов’язкову атестацію малих та середніх виноробів

21 березня 2018 р., 12:00

Такі от зміни

У вівторок, 20 березня, Верховна Рада України підтримала прийняття Законопроекту №6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», котрий передбачає спрощену процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу.Серед авторів закону – закарпатці Роберт Горват, Василь Петьовка, Валерій Лунченко.«Це – без перебільшення історичне рішення для українських виноробів, котрі останні десятиліття були змушені ховатися в тіні через нереалістичні для виконання законодавчі вимоги. Нині ці бар’єри зламано», - повідомив на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат України Роберт Горват.

За словами Роберта Горвата, цей закон дозволить виноробам, які виготовляють вино із власного винограду, отримувати ліцензії на виробництво без проходження атестації.«Головною перешкодою для повноцінного виходу малих виноробів на ринок була забюрократизована процедура отримання ліцензії на виробництво, а це більше 140 дозвільних документів різних відомств, що може тривати 2-3 роки. Важливою вимогою, звісно ж, буде відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства та контроль якості та безпеки вин акредитованими лабораторіями. Однак процес ліцензування буде максимально простим та чітким. 

Це дозволить малим та середнім виноробам вийти із «тіні», відкрити нові робочі місця та створить в Україні передумови для якісного, різноманітного та конкурентного ринку європейського рівня. Ліцензування буде максимально спрощеним та регламентованим, а після прийняття закону виноробам для отримання ліцензії на виробництво за спрощеною процедурою потрібно не більше місяця», - заявив народний депутат Горват.Як пояснюють автори законопроекту, цей закон дасть можливість малим підприємствам створювати унікальні вина місцевості, організувати нові робочі місця та збільшити надходження до державного та місцевих бюджетів.«Відновлення роботи малого бізнесу у галузі виноробства дозволить зменшити монополізацію та розширити випуск вітчизняної високоякісної конкурентоспроможної продукції, зацікавити сільськогосподарські підприємства у відновленні та розширенні виноградників та насаджень плодово-ягідних культур. Також прийняття цієї законодавчої ініціативи сприятиме розвитку винного туризму в Україні», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
Прес-служба народного депутата України Роберта Горвата

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp