Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тисячі лелек повернулися з теплих країв до України і опинилися під загрозою загибелі (ВІДЕО)

21 березня 2018 р., 08:15

Люди за допомогою соцмереж гуртуються для допомоги птахам.

Небайдужі рятують від холоду та голоду лелек, що повернулися в Україну Лелеки тисячами повернулись до України і опинилися перед загрозою холодо- і голодомору. Світлини із нещасними птахами у суцільних снігах швидко поширилися у соцмережах і згуртували людей, йдеться у сюжеті ТСН.

 На Прикарпатті, замість іти на роботу, люди пораються коло змерзлих лелек. Кажуть, птахи прилетіли перед вихідними, коли надворі було плюс 7. Уночі пішов сніг і прокинувшись, люди жахнулися: бузьки стояли, скоцюрбившись у високому снігу. Щоби лелекам було тепліше, чоловіки розгребли замети на полі і встелили землю соломою. ВІДЕОНебайдужі рятують від холоду та голоду лелек, що повернулися в Україну Лелеки тисячами повернулись на батьківщину і опинилися перед загрозою. Світлини із нещасними птахами у суцільних снігах швидко поширилися у соцмережах і згуртували людей. Птахами селяни обіцяють опікуватися, допоки не потепліє. ТСН. 19:30 19 березня, 20:55 Facebook 18 ВКонтакте 1 Google+ 2 Twitter 5 Telegram Самим чорногузам зараз не прохарчуватися: вода в ставках під міцною кригою, на полях снігу до півметра. Чим годувати птахів, селян консультують фахівці Центру реабілітації диких тварин. 

Селяни за їхніми порадами понавозили кілька десятків кілограм риби та субпродуктів. Замерзають чорногузи не лише на Прикарпатті. У місті Глиняни за півсотні кілометрів від Львова у снігах біля річки стоять кілька десятків лелек. Місцеві везуть їм корм на підводі. Кажуть, аби зігріти хотіли навіть забрати птахів по домівкам, але передумали.  Відео - тут.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp