Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Франції масові протести, поліція застосовує сльозогінний газ

23 березня 2018 р., 08:24

Службовці державного сектора, працівники залізниці та шкіл оголосили страйк і вийшли на мітинг.

Завтра до них приєднаються співробітники авіакомпанії.У Парижі в четвер, 22 березня, держслужбовці провели мітинг проти реформ державної служби. 

Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ і водомети. Про це повідомляє Francetvinfo.Повідомляється, що до протестуючих із держсектора також приєдналися працівники залізниці. Також сьогодні оголосили страйк працівники шкіл."На бульварі Бомарше, біля площі Бастилії поліція використовувала для приборкання натовпу сльозогінний газ і водомети", - вказують очевидці.Точна кількість протестуючих не повідомляється, протести тривають, у натовпі час від часу підпалюють димові шашки.Сьогодні протести відбулися або досі відбуваються в 36 містах країни, загалом вони зібрали близько 110 тисяч людей, зокрема в Нанті - від 8,5 до 10 тисяч чоловік, у Канах - 6 тисяч, в Марселі, Руані, Перпіньяні - по 5 тисяч, Орлеані - 4 тисячі.У французів по всій країні, особливо у столичному регіоні, були проблеми з поїздками з дому на роботу і назад. На перонах і зупинках утворилися значні скупчення пасажирів, які бажали втиснутися в громадський транспорт, який прибував із значними перервами і далеко не за графіком звичного руху.Авіакомпанія Air France має намір у п'ятницю приєднатися до загальної страйку. Зокрема, в страйку братимуть участь 35% пілотів, 31% стюардес і 29% наземного персоналу. У компанії говорять, що зможуть здійснити 75% від запланованих рейсів.Раніше в Європі пройшли акції проти виборів у РФ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp