Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Громадська рада доброчесності припиняє кваліфікаційне оцінювання суддів

26 березня 2018 р., 15:25

Громадська рада доброчесності (ГРД) припиняє участь у процесі кваліфікаційного оцінювання українських суддів

Про це повідомляє прес-служба ради.

Як зазначили у прес-службі, менш ніж за рік Вища кваліфікаційна комісія суддів України хоче переатестувати понад 5000 суддів. Так, тільки 23 березня одна з колегій ВККС за півтори години встигла провести співбесіди із 9 суддями.

"Це лише підтверджує, що кваліфікаційне оцінювання - конвеєр, єдина мета якого - зберегти суддям посади та відзвітувати про "успішне завершення" реформи. Як наслідок, вже у "реформованих" судах опиняться і судді Майдану, і суддя, які часто відвідують окуповані території, що загрожує національній безпеці країни…", - сказано в повідомленні.

У ГРД додали, що на суддівському конвеєрі ВККС влаштовує суддям псевдоперевірку їхнього професійного рівня та доброчесносності.

"Порушуючи закон та Конституцію ВККС зробила все для того, аби громадськість не змогла перешкодити цьому конвеєру. Більше того, своїми рішеннями Комісія дала зелене світло усім суддям, які ухвалювали рішення проти учасників Революції Гідності", - заявили у раді.

Громадська рада доброчесності створена з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності.

Громадська рада доброчесності складається з двадцяти членів, яких обирають строком на два роки.

У 2017 році рада доброчесності закликала президента Петра Порошенка не затверджувати 111 кандидатів у члени нового Верховного Суду України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp