Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині в Березово не відбулися чергові псевдо-слухання

26 березня 2018 р., 10:40

Згідно оголошення в місцевій газеті "Вісник Хустщини" №5

У неділю, 25 березня о 14:00, в сільраді с. Березово Хустського району мали відбутись громадські слухання щодо детального плану території для будівництва начебто житлового будинку в урочищі "Красово".

{g}

Саме в цьому урочищі на р. Ріка планувалось колись перше будівництво екологічно-небезпечної міні-ГЕС. Тому небайдужа громада забила на сполох і зібралась дізнатись, яка реальна мета цих слухань, про які дізнались випадково із газети і не знає більшість села.

Однак в зазначеній час ні в приміщенні сільради, ні в сільському клубі, нікого не було і жодних слухань не проводилось. Це було зафіксовано онлайн-трансляцією на Фейсбук та відео мешканцями, які водночас своїми зборами визнали ці слухання такими, що не відбулись.



Мешканці села разом із адвокатом Наталія Дубчак​ передзвонили голові Богдану Біляку спитати за ці незрозумілі слухання і отримали відповідь, що дане оголошення сільрада в газету не подавала та жодних слухань не планує.Відтак, наразі незрозуміло що це було – чергові шахрайські псевдослухання від "гесівських" горе-інвесторів чи маніпуляція сільських чиновників, а це в свою чергу мають встановити вже правоохоронні органи. Однак можливо ці "фейкові" слухання потрібні були просто для "таємного" узаконення самочинного будівництва, оскільки в даному урочищі є несанкціонована недобудова.

Слід нагадати громадськості, що оголошення про скандальні слухання щодо будівництва міні-ГЕС, поза межами села Березово, було розміщено невідомими у цій же газеті в червні 2017 року, так само без відома сільради. Це в подальшому започаткувало резонансний антигесівський протестний рух жителів долини річки Ріка на Хустщині з метою недопущення цього екологічно-небезпечного гідробудівництва.
Громадський правозахисник Віталій Грегор​

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp