Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті задовільняють етнокультурні потреби ромської національної меншини краю

27 березня 2018 р., 08:45

Депутати облради обговорять проект рішення «Про хід виконання у 2017 році Програми «Ромське населення Закарпаття» на 2016-2020 роки».

Відповідальний виконавець програми - управління національностей та релігій ОДА, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, райдержадміністрації, міськвиконкоми.

Як зазначає керівник згаданого управління Йосип Резеш, серед найважливіших завдань, виконаних у звітному періоді, - підвищення рівня задоволення етнокультурних потреб ромської національної меншини краю, підвищення ролі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у виконанні соціальних завдань щодо захисту прав соціально незахищеного ромського населення області, посилення впливу з боку владних структур області, міст і районів на удосконалення державної політики щодо соціалізації ромських сімей, ефективного використання працездатного ромського населення, поліпшення їх комунально-побутових умов, захисту в галузі освіти, охорони здоров’я, культури, фізичного виховання тощо.

Джерело фінансування - обласний бюджет, обсяг коштів для виконання Програми у 2017 році - 470,0 тис грн.

Наголошується, що у 2017 році в області велася послідовна робота з питань реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року. Для цього створено Міжвідомчу робочу групу з числа керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, активу та голів ромських національних товариств.


Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp