Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У міській раді Ужгорода обговорили питання стихійної торгівлі

28 березня 2018 р., 09:25

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв провів нараду, на якій у тому числі обговорили й питання стихійної торгівлі у місті

У нараді взяли участь керівник Ужгородського відділу поліції ГУ Національної поліції в Закарпатській області Віталій Мацола, заступники міського голови Ігор Фартушок, Василь Гомонай, керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та обслуговуючих компаній, представники адміністрації більшості ринків Ужгорода, працівники Держпродспоживслужби, податкової інспекції.

{g}

Незважаючи на те, що робота у цьому напрямку проводиться систематично, побороти це явище до кінця не вдається. Працівники муніципальної інспекції з благоустрою постійно проводять рейди, залучаються і працівники поліції. Скажімо, на площі Корятовича, принаймні перед входом до так званого зеленого базару, більш-менш врегулювали питання – там продають хіба власну продукцію, та й то одиниці. Однак на ринках «Білочка» і на «П’яному базарі» біля санкціонованого ринку на вулиці є ще один, де масово торгують овочами, фруктами тощо. Під час такої торгівлі не дотримуються жодні санітарні норми, місто захаращується, залишаються купи сміття. При цьому всередині ринків завжди є вільні місця, це й сьогодні підтвердили керівники ринків.

Плата за торгівлю на ринку не є високою, до прикладу, на базарі на вулиці Загорській це 2 гривні, трохи підняли ціну і зараз вартість погонного метру на ринку на площі Корятовича – 25 гривень, але там можуть стати двоє продавців, що торгують власною продукцією, приміром молоком чи городиною. Адміністрація ринків готова йти назустріч людям, адже зацікавлена у тому, щоб продаж відбувався цивілізовано, а територія біля ринків була впорядкована.

На сезонну вуличну торгівлю, до прикладу ялинками перед новорічними святами чи великоднім крамом або ж розсадою надають дозвіл у відділі торгівлі управління економіки та стратегічного планування міської ради, за таку торгівлю сплачують кошти, у тому числі і за прибирання сміття.

Богдан Андріїв наголосив, що проблема зі стихійною торгівлею мусить бути вирішена. Ужгородців теж обурює такий стан речей, днями, під час прямого ефіру на телеканалі «Тиса-1», йому ставили це запитання. Розуміючи соціальну складову проблеми, члени робочої групи, яка проводить рейди, будуть насамперед спілкуватися з людьми, роз’яснювати їм неприпустимість торгівлі на вулиці, залучатимуть до діалогу з продавцями і представників адміністрації ринків, щоб ті пропонували місця у приміщенні та переконували торговців працювати у приміщеннях ринку.
Ужгородська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp