Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка створює красу на пляшках (ФОТО)

29 березня 2018 р., 19:10

Талант, який вражає.

Мені дуже імпонують люди, котрих Бог наділив талантом. У когось він проявляється з раннього дитинства, інші виявляють у себе здібності уже в зрілому віці.

Нещодавно в галереї «Імпасто» пройшла цікава виставка, де серед інших мисткинь свої роботи у стилі декупажу пляшок представила виноградівчанка Олена Капустянова. За спеціальністю жінка інженер-технолог, конструктор швейних виробів. Довгий час вона працювала на швейній фабриці «Гроно», де з простої робітниці виросла аж до начальника комп’ютерного цеху. 

Вийшла заміж, народила доню, а ще заочно закінчила Київську академію легкої промисловості. Потім вирішила змінити спосіб життя і в 2004 році поїхала на роботу до Португалії. Але через рік повернулася додому, бо почалися проблеми із зором. Перенесла сім операцій на очах, після яких, на жаль, виникли ускладнення.

У 2007 році жінка влаштувалася на роботу в «Джентерм», де до минулого року успішно працювала інженером. В одному відділі з мамою трудилася її донька Юля. До слова, дівчина у свої 26 років уже має дві вищі освіти і доволі успішно вибудовує свою кар’єру. «А ось моє захоплення хендмейдом донька спочатку сприйняла неоднозначно і навіть скептично, – каже Олена Капустянова. – Два роки тому мені захотілося зробити власноруч ялинкову прикрасу, але цей експеримент не вдався. Та я не впала у відчай, бо, зайшовши в чергове до Інтернету, побачила цікаво зроблені пляшки. Вирішила спробувати цей спосіб. Окупувала всю кухню, залишивши лише невеличкий шматочок стола, де би можна було поїсти. В мне й зараз усе завалено фарбами, лаками і різноманітним матеріалом. Багато пляшок приносять знайомі і друзі».

Коли побачила, що вироби виходять і подобаються іншим, про те, щоб зупинитися, навіть мови не могло бути. Тепер увесь вільний час присвячує улюбленому заняттю, пошуку необхідних деталей по стоках та магазинах, видивляється гарненькі ґудзики, намистинки, глітер (блискітки), шкіру, оригінальні пляшки та пряжки від ременів, а салфетки закуповує цілими пачками. Їх привозить звідусіль, де доводиться бувати.
«Я дуже багато подорожую. Вже побувала у 20-х країнах. По-перше, з роботи мені часто у відрядження доводилося їздити до Китаю, Мексики, США, Македонії, Угорщини та Німеччини. Крім того, сама щороку кудись їду, бо не можу всидіти, коли є можливість побувати у новій країні. Напевно, через стан здоров’я, бо один рік я була зовсім сліпа. Відтоді я настільки полюбила життя, що тепер насолоджуюся кожною його миттю. Радію з того, що бачу сонце, сніг, грозу, квіти. Звичайно, одному важко подорожувати, але у мене є гарна компанія, тому, як випадає нагода, ніколи не відмовлюся з ними поїхати», – розповідає Олена.

Її експонати на виставці були дуже помітними і привертали увагу кожного, хто тут побував. До слова, презентувала майстриня відвідувачам близько 300 пляшок, а взагалі за два роки вона створила понад півтисячі робіт. Кожна з них оригінальна і витончена, одна на одну не схожа. Дивуєшся, як здавалося б нічим непримітна річ перетворюється у щось виразне, неповторне. Декупаж на склі – унікальний спосіб декорування, за допомогою якого можна створити чи переробити будь-яку пляшку, банку, склянку чи вазу. Ця техніка вимагає від майстра терпіння, адже кожну деталь треба підібрати, вирізати, а потім приклеїти своїми руками до поверхні посуду, пофарбувати та вкрити лаком. У результаті виходять оригінальні пляшки домашнього декору. Олена виготовляє роботи на різну тематику. Наразі популярністю і попитом користуються пляшки, вкриті монетами, що символізують багатство, українські народні мотиви, а також із виноградною лозою, які спеціально виготовляє до Великодня. Загалом, її витвори – це не тільки гарне доповнення до інтер’єру, а й ексклюзивний подарунок. Крім цього, захопилася жінка ще й декоруванням дощечок для кухні. Має на меті створювати цілі набори в одному стилі. Цікавих і невтілених ідей у Олени Капустянової ще дуже багато, тому є над чим працювати, і я впевнена вона не раз ще зможе нас порадувати.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp