Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Слідчі назвали можливу причину пожежі в ТРЦ у Кемерові, де загинули 64 людини

3 квітня 2018 р., 09:30

Висновки СКР та МНС різняться

Слідчий комітет Росії вважає, що причиною У Мережі з'явилося відео тисняви під час пожежі у торговому центрі в Кемерові масштабної пожежі, що виникла в торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" у Кемерові та в якій загинули 64 людини, могло стати неправильне прокладання високовольтних дротів, які йшли транзитом через батутний зал. 

Під час огляду згорілої будівлі слідчі-криміналісти виявили пучки високовольтних електропроводів. Ця інформація міститься на відео СКР, пише Lenta.ru. 

"Кабелі високої напруги. В порушення всіх правил, вони прокладені транзитом через залe (батутний центр). Причина пожежі, імовірно, - коротке замикання", - говориться в доповіді фахівців голові СКР Олександру Бастрикіну. Очевидці розповіли, що пучок із дротів звисав фактично над ванною батутного центру, яка була заповнена легкозаймистими матеріалами - м'яким наповнювачем сухого басейну. 

"За однією з версій, дорослі й діти, які дивилися мультфільм у цьому кінозалі, заткнули всі щілини від диму і чекали, коли їх врятують. Саме так рекомендують поводитися всі інструкції. Але саме очікування рятувальників обернулося для них смертю", - йдеться в закадровому тексті відео. 

Більшість із тих, хто перебував у кінозалі, померли від отруєння продуктами горіння, бо не могли вийти із зали. Їхні тіла знайшли перед одними з дверей, що були орієнтовані в сторону вогнища. 

Водночас з'ясувалося, що там були ще одні двері – вони були розблоковані і через них люди могли врятуватися, але, напевно, не здогадалися про евакуацію іншим виходом і чекали на пожежників. 

Нагадаємо, ТРЦ "Зимова вишня" спалахнув удень 25 березня. В результаті загинули 41 дитина і 23 дорослих. У СКР основною версією того, що сталося називають несправність проводки, в МНС - підпал. У рамках кримінальної справи обвинувачення висунули сімом людям.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp