Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Казахстані майже 200 людей отруїлися морозивом

4 квітня 2018 р., 08:04

Суміш для морозива готувалася в приватному будинку, де не дотримувалися санітарно-гігієнічні вимоги, а готову суміш привозили на місце реалізації в пластикових пляшках.

В інфекційну лікарню міста Шимкент у Казахстані госпіталізовано 188 осіб, що з'їли морозиво в місцевому кафе. Про це повідомляє прес-служба палати підприємців Південно-Казахстанської області у вівторок, 3 квітня."Перші дані експертизи показали, що причиною отруєння стало зараження продукції збудниками сальмонельозу, він виявлений в 24 із 25 обстежуваних інгредієнтів морозива. У деяких продуктах виявлено стафілокок", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки суб'єкта підприємництва були виявлені грубі порушення санітарних норм. Зокрема, суміш для морозива готувалася в приміщенні приватного будинку, де не дотримувалися санітарно-гігієнічні вимоги, а готову суміш привозили на місце реалізації в п'ятилітрових пластикових пляшках на особистому автотранспорті, а не в рефрижераторах, як потрібно.Крім цього, у всіх 12 співробітників кафе були відсутні медичні книжки з проходженням медогляду і допуском до роботи, за винятком одного продавця.Масове отруєння сталося в кінці минулого тижня, коли в обласну інфекційну лікарню стали звертатися люди після вживання морозива, купленого в одній з торгових точок міста. Всім постраждалим був поставлений попередній діагноз - гостра кишкова інфекція та харчова токсикоінфекція.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp