Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські поліцейські займуться браконьєрами

5 квітня 2018 р., 18:35

Які ловитимуть рибу у нерест

На Закарпатті у квітні стартував місячник охорони нересту риби та відтворення інших видів біоресурсів «Нерест-2018». Відповідне розпорядження з цього приводу видав голова Закарпатської ОДА.

Визначено строк заборони на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів – з 1 квітня по 15 червня. Окрім власне вилову риби, у період нересту заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт, добувати будівельні матеріали (видобування піщано-гравійної суміші, розчистка русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо), проводити змагання із спортивного рибальства, проводити підводне полювання, пересування плавучих засобів (човнів). У цей час дозвіл на використання плавальних засобів мають тільки органи, що займаються охороною водоймищ.

За дотриманням рибоохоронного законодавства в період нересту риби слідкуватиме й поліція. Спільно з іншими природоохоронними службами буде створено спільні рейдові групи з метою виявлення та притягнення до передбаченої законом відповідальності осіб, які займаються незаконним виловом риби.

За порушення правил рибальства під час нересту риби передбачено покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Зокрема, ст.249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) передбачає покарання – від штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – і до позбавлення волі на строк до 3-х років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу. Крім виплати за незаконний вилов риби, правопорушнику нараховується стягнення за кожну виловлену рибину, незалежно від її розміру та ваги.

Поліція звертається з проханням до громадян, які стали свідком правопорушення на воді, одразу телефонувати на лінію «102».
Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp