Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада перейменувала десантні війська

6 квітня 2018 р., 08:55

Високомобільні десантні війська Збройних сил України тепер будуть називатися Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Абревіатура ВДВ викликала негативні асоціації з російською армією.Верховна Рада внесла зміни до деяких законів України з питань оборони про десантно-штурмові війська. Законопроект №7330 підтримали 236 народних депутатів на засіданні у четвер, 5 квітня.

Закон змінює назву роду військ із "високомобільних десантних військ" (ВДВ) на "Десантно-штурмові війська".Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, прийняття закону обумовлено подіями, пов'язаними з окупацією збройними силами Російської Федерації частини території України, що спричинило негативне ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (високомобільні десантні війська) поряд з ВДВ (повітряно-десантні війська ) країни-агресора."З огляду на зазначене, вважається за доцільне змінити назву високомобільних десантних військ Збройних сил України на Десантно-штурмові війська Збройних сил України", - наголошується в записці.Нагадаємо, документ до парламенту вніс президент України Петро Порошенко в листопаді минулого року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp