Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Великодня виставка триває в Ужгороді (ФОТО)

10 квітня 2018 р., 09:35

до 22 квітня.

3 квітня 2018-го року у виставковій залі культурно-історичного центру «Совине гніздо» в Ужгороді відкрилася всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва. Експозиція має назву «Світ Божий – як Великдень» і презентує творчість майстрів з дев’яти областей України – Закарпатської, Київської, Житомирської, Волинської, Хмельницької, Полтавської, Чернігівської, Херсонської, Одеської.

{g}

Це традиційна виставка і організовують її в 17-й раз під патронатом Міністерства культури України. В Ужгороді вона вперше. «Нам вдалося заохотити організаторів і привезти виставку саме на Закарпаття, – розповів голова обласного осередку Національної спілки художників України, народний художник Борис Кузьма. – Це було складно, адже за цю експозицію велика конкуренція – її хочуть бачити у великих містах. Наразі ж ми хотіли звернути увагу всієї України, що Ужгород – це потужний культурний і мистецький центр, де вирує творче життя. До того ж, виставка дуже актуальна у переддень Великодня».

На експозиції презентували понад 115 робіт 86 художників. Зокрема, на виставці можна побачити роботи М. Козек (Чернівці), Т. Джанаєвої, Н. Зайцевої, В. Томашевської, С. Кадочникова, Д. Онищенко, Н. Гладовської (Київ), О. Каленюк, З. Рубан-Головчук (Луцьк), О. Степанюк (Кам’янець-Подільський), С. Пашинського (Полтава), В. Пашкевича (Лубни), А. Скрипало (Хмельницький), Л. Подвиженко (Херсон) та багатьох інших художників. Серед авторів експозиції «Світ Божий – як Великдень» є і чимало відомих закарпатських митців, серед них О. Сопільняк, В. Віньковський, Н. Попова, О. Скакандій, Р. Пилип, В. Сідак, Е. Левадська, О. Кофель, М. Росул, Ю. Єгорова-Рогова та інші.

Сама виставка вражає різноманітністю, адже представлений не тільки живопис, а й гобелени, керамічні вироби, різьба по дереву, дерев’яні скульптури, витинанки, живопис на склі, декоративні композиції з пап’є-маше, виткані вдома рушники, ляльки та навіть декоративні сумки. І, звісно, великодні писанки. Як висловився Борис Кузьма, на виставці презентували практично всю можливу палітру декоративно-ужиткового мистецтва.

Всеукраїнська виставка «Світ Божий – як Великдень» в історичному центрі «Совине гніздо» триватиме до 22 квітня.

Текст: Денис Фазекаш

Фото: Наталія Павлик



Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp