Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Будівництво десятиліття: Китай відкриє найдовший у світі міст довжиною 55 км

10 квітня 2018 р., 18:38

Цього місяця Китай відкриває новий найдовший морський міст у світі, який з’єднує Гонконг, Макао та Чжухай. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТСН.

Міст має довжину майже 55 км. Наразі це найдовший міст, який простягається над морем у світі. Місцеві жителі зможуть подолати за одну годину відстань від Гонконгу до Макао через гирло річки Чжуцзян, що зменшить тривалість подорожі сушею майже вдвічі. 

Міст має 6 смуг і 4 тунелі, один з яких підводний. Китай, також збудував 4 штучні острови для підтримання об’єкта. На будівництво найдовшого мосту витратили приблизно 15 млрд дол, будівельні компаніі використали 420 тис. тон сталі – цього достатньо аби збудувати 60 Ейфелевих веж. Будівництво тривало 7 років. Пропускна спроможність мосту очікується близько 40 тис. автомобілів на день, також, будуть курсувати автобуси з 10 хвилинним інтервалом. Цей міст не можливо буде пройти пішки, велосипедам також рух буде заборонено. Фото з відкритих джерел Китай вже не вперше б’є рекорди. У 2011 році було відкрито міст довжиною майже 43 км, який пов’язує місто Циндао з передмістям Хуандао. 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp