Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Польщі заявили, що встановили причину Смоленської катастрофи

10 квітня 2018 р., 18:53

Технічний рапорт про причини катастрофи буде оприлюднений протягом кількох тижнів, однак вже зараз у комісії, яка займалася розслідуванням, заявили, що люди на борту загинули від вибуху.

Голова підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи Антоній Мацеревич заявив, що причиною загибелі членів урядової делегації під Смоленськом на чолі з екс-президентом Лехом Качинським у 2010 році став вибух на борту літака Ту-154М. Про це він сказав в ефірі телеканалу TVP1, повідомляє Укрінформ."Пасажири були вбиті вибухом у центроплані перед зіткненням із землею. Це стало причиною їхньої смерті", - заявив Мацеревич.Той факт, що двері урядового літака зі значною силою загрузли в землю, за словами Мацеревича, підтверджує версію вибуху. Однак на інших фрагментах літака виявлено дію високої температури, зазначив він.Про вибух на борту повітряного судна свідчать також й експерименти, які були проведені урядовою підкомісією.Вибух в центроплані, як зазначив Мацеревич, був такої сили, що польських генералів, які сиділи в цій частині літака, розірвало на дрібні фрагменти.Він повідомив, що технічний рапорт щодо причин катастрофи буде оприлюднений протягом кількох тижнів.Як повідомлялося, урядова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи, створена при Міноборони Польщі, відновила слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій вона розглядає вибух на борту літака, який стався ще до його зіткнення із землею. У січні цього року члени комісії повідомили, що причиною катастрофи стала серія вибухів - в крилі, слоті і центроплані літака, що підтвердив аналіз механізму удару дверей об землю.Недавнє соцопитування в Польщі показало, що більшість поляків не вірить, що Смоленська катастрофа була влаштована.Як відомо, авіакатастрофа польського урядового літака Ту-154 сталася 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Загинули всі 96 осіб, які перебували на борту, в тому числі президент Польщі Лех Качинський.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp