Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Учасниця "Срібного Мольберту" виставилася в Одесі (ФОТО)

12 квітня 2018 р., 10:25

Історія успіху

Радіємо з успіхів наших конкурсантів! Тільки-но завершилася виставка Євгенії Божко, як там же, у виставковій залі кафедри образотворчого мистецтва Архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури, презентувала свою дебютну експозицію ще одна учасниця «Срібного мольберта» Злата Шишман. Виставка з промовистою назвою «Південна палітра» відкрилася 29 березня 2018 року.

{g}

З-поміж експонованих 53 робіт представлені різні жанри, в яких працює талановита дівчина: натюрморт, портрет, сюжетна композиція. Здебільшого твори виконані олією, однак є й низка графічних робіт. Злата шукає власний стиль та є наслідницею представників одеської школи живопису.

«Я давно планувала цю виставку, бо вже зібралося чимало робіт, які хочеться показати публіці – так назріла моя перша персональна виставка, – розповідає дівчина. – Ця подія не тільки значима, але й дещо символічна для мене – це своєрідна риска, підбиття підсумків, проходження першої сходинки на шляху до мистецтва, адже я якраз захистила диплом і отримала ступінь бакалавра».

Дівчина зізнається, що малювати полюбляла з дитинства – воно й не дивно, адже її батько теж художник. «У нас удома було дозволено малювати на стінах – такий собі мистецький простір, де твоє самовираження не обмежують жодні рамки», – пригадує художниця.

До цього Злата Шишман уже брала участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках, двічі ставала учасницею студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», вступила до молодіжного об’єднання Одеської обласної організації Національної спілки художників України, побувала на міжнародному художньому пленері у Болгарії.

Дівчина роздумовує: «Срібний мольберт» – це поштовх у творчості: ти працюєш у зручному для себе темпі й раптом потрапляєш в екстремальні умови, де потрібно зібратися, акумулювати всі свої сили, зосередитися. Довкола багато людей, тебе фотографують, знімають на відео, беруть інтерв’ю… Врешті усе це накладає відбиток на подальшій роботі по завершенню конкурсу, підвищується художній рівень робіт. Я стала більше розуміти і завела багато знайомих у різних куточках України».

Представлені роботи дівчина виконала впродовж 2017 – 2018 року, тож є тут і зовсім свіжі твори. Триватиме виставка «Південна палітра» упродовж місяця – до 27 квітня 2018 року.

Текст: Ксенія Шокіна

Фото надані Златою Шишман

© Культурно-мистецька фундація Brovdi Art




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp