Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дерценські вогнеборці-добровольці провели масштабні тренування з колегами зі Швейцарії (ФОТО)

16 квітня 2018 р., 08:45

Упродовж двох днів в с. Дерцен Мукачівського району проходили масштабні тренування.

 

А проводили їх для добровольців місцевої церковної пожежної команди колеги з об'єднання пожежної охорони кантона Тюргау Швейцарії.

До слова, зі швейцарськими вогнеборцями вже давно налагоджена плідна співпраця. Цього разу гості приїхали, щоб провести для українських колег практичні тренінги. Останні проходили в чотири етапи, де з добровольцями відпрацьовувалися навички щодо роботи з мотопомпами та ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди з деблокуванням потерпілих із автосалону. Також на базі місцевої загальноосвітньої школи проводилося гасіння умовної пожежі, пошук потерпілих в задимленому приміщенні та порятунок людей із висоти другого поверху.

- Такі практичні тренінги дуже слушні, адже впродовж останнього часу наша пожежна команда поповнилася дев'ятьма добровольцями. І тепер вони також мали можливість вдосконалити свої практичні навички для подальшої роботи, - наголосив керівник добровільного рятувального підрозділу Микола Жуковський.

Також в тренуваннях взяло участь і 15 добровольців із с. Вари сусіднього Берегівського району. Саме там згодом дерценці мають намір відкрити аналогічне пожежне добровільне формування. Також Микола Львович зазначив, що за 13 років роботи їхньої команди - це вперше проводилися такі широкомасштабні навчання, де основна увага приділялася практичним діям. Усього тренування пройшли 48 добровольців.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp