Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У «рейдерській справі» магазину «Корзо» заявлено відвід голові суду Ганні Фазикош

17 квітня 2018 р., 09:00

Вчорашнє засідання апеляційного суду Закарпаття в резонансній справі рейдерського захоплення магазину в центрі Ужгорода екс-депутатом розпочалось із заявленого відводу голові суду Ганні Фазикош, яка за дивним «збігом» бере участь практично у всіх подібних

Аргументували представники реальних власниць магазину «Корзо» свою заяву про відвід тим, що керівник юридичної компанії «Греца та партнери», в якій працює представник рейдерів-відповідача, викладає разом із суддею Фазикош на одній кафедрі в УжНУ і має дружні відносини. Тому обґрунтовано вважають, що це може вплинути на об’єктивність даної судді при прийнятті рішення в даній скандальній справі.

Голова суду Г.Фазикош постійно перебивала виступ адвоката законних власниць, порушуючи елементарні правила суддівської етики і в такий непрофесійний спосіб напевно намагалися висловити своє обурення. До слова, вона за дивним «збігом» практично завжди бере участь в колегіях суду, які приймали рішення по спорідненим справам, фактично на користь «рейдерів».

За наслідками нарадчої кімнати суддівська колегія у складі М.Мацунича, Т.Бисаги та Г.Фазикош прогнозовано відхилила заяву про відвід «як необґрунтовану» і призупинила розгляд справи. Наразі, згідно законодавства, інший суддя даного апеляційного суду має прийняти рішення щодо законності відхилення цього відводу і фактично визначити чи буде ця колегія далі продовжувати розгляд цієї справи.

Також слід відзначити, що за черговим «збігом» обставин ця ж колегія суду не розглянула першочерговим клопотання журналістів «М-студіо» щодо відеозйомки, скоріш за все умисно. А саме, суд, розглянув спочатку клопотання про відвід, фактично позбавивши можливості зйомки журналістами судового процесу, а відтак не забезпечив фактично його гласність та прозорість.

Як повідомлялося раніше, йдеться про рішення суду щодо повернення скандального магазину "Корзо" в центрі Ужгорода реальним власницям, який був віджатий в них 7 років тому рейдерським шляхом за участі екс-депутата міськради Павла Маєрчика. Незаконність дій «рейдерів» підтвердив 3 роки тому і Верховний суд, визнавши законним власником - ТОВ Магазин «Взуття» (Корзо).



Спочатку співучасники рейдерства визнали через ужгородську суддю О.Світлик недійсною довіреність між засудженим екс-директором магазину Наталією Запорожець та «піджаком» Максимом Зав’ялов, укладення якої зараз, через 7 років, називають рейдери «помилковим». Суд 1-ї інстанції проходив неймовірно швидко – спочатку призначив справу до розгляду через 3 дні після подачі позову рейдерів і ухвалили на їх користь рішення фактично відразу в одне засідання за 20 хвилин. Причина скасування абсурдна - "довіритель погано себе почував". Апеляцію законних власниць - 10 літніх жіночок, по суті відхилили безпідставно, оскільки начебто "ця справа не стосується їх прав".

Тепер же цю скасовану довіреність рейдери назвали "нововиявленими обставинами" і подали в апеляційний суд щоб скасувати законне рішення про повернення майна законним власницям, переглянуте Верховним судом, і визнати законними власником магазину – рейдерів.



За дивним "збігом" практично у більшості подібних скандальних справ, пов’язаних із незаконними рейдерами та «дерибаном» земель, бере участь дана голова апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош, яка відзначається в громадськості заангажованістю та негативною антисуспільною судовою практикою. Окрім того, Віталієм Грегором вже подано 2 дисциплінарні скарги до Громадської ради доброчесності та Вищої ради правосуддя на дії судді Г.Фазикош через її упередженість та участь в справах, в яких вона була безпосередньо зацікавлена в прийняті «позитивних» рішень.

«Автором» же цієї рейдерської оборудки в обласному центрі Закарпаття є сумновідомий екс-депутат Ужгородської міської ради, підприємець Павло Маєрчик, котрий, діючи через підставних осіб, здійснив рейдерське захоплення магазину на вулиці Корзо шляхом фальсифікації документів (підписи співвласників були надруковані на звичайному струйному принтері).
Громадський правозахисник Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp