Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд в Ужгороді розгляне «ГЕСівську справу» по Березову

19 квітня 2018 р., 10:40

Сьогодні, 19 квітня об 11:00

У Закарпатському окружному адміністративному суді під головуванням Дмитра Іванчулинець відбудеться резонансна справа за позовом забудовника ТОВ «Ріка Енерго» до Березівської сільської ради щодо будівництва міні-ГЕС на р. Ріка. 

Йдеться про оскарження забудовниками рішення Березівської сільської ради Хустського району, прийняте на позачерговій сесії 28 грудня 2017 року, яким було скасовано як незаконне розпорядження голови села Богдана Біляка №60, яким той намагався легітимізувати псевдо-слухання щодо будівництва міні-ГЕС на р. Ріка. Цьому передували протести мешканців села Березово, оскільки вони ще 9 липня 2017 року, на зібранні села, одноголосно проголосували «проти» цього екологічно-небезпечного гідробудівництва, як в подальшому і депутатський корпус сільради. 

Свою позивну заяву представник забудовників Зоя Темнохудова обґрунтувала відвертою брехнею та абсурдом, а саме – що скандальне розпорядження сільського голови Березова, скасоване сільрадою, було прийняте через те, що попереднє приймалось ним наче під тиском і погрозами «невідомих осіб». Окрім цієї непідтвердженої інформації, «гесівська» представниця мабуть «забула», що у голови села немає повноважень визнавати свої ж попередні розпорядження такими, що втратили чинність. 

Тому мешканці Березова та громадськість сподівається, що суд захистить їх інтереси і прийме законне рішення, а в протилежному випадку – мирні протестні акції розпочнуться і тут..

Слід нагадати громадськості, що основний суд по даній справі березівчан зупинений незаконною ухвалою судді Хустського районного суду Михайла Довжанина 26 лютого 2018 року, яка нині оскаржується в апеляційному порядку у Львові. Крім того, 2 жовтня 2017 р. цей же окружний суд вже відмовив зокрема і цьому ж горе-інвестору в спорідненій «гесівському» позові до Закарпатської ОДА, визнавши законним розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля №484 від 20 вересня 2017 "Про недопущення порушень прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативного впливу на навколишнє природне середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих гідроелектростанцій", яким було скасовано всі первинні дозвільні документи «прогесівського» голови Хустської РДА Назарія Павлія, в т.ч. і щодо Березова.

Громадський правозахисник Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp