Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фахова майстерня з питань децентралізації спілкувалась із самоврядцями Закарпаття (ФОТО)

20 квітня 2018 р., 12:45

Сьогодні, 20 квітня 2018 року в облраді відбулася одноденна фахова майстерня на тему «Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації:бюджетна політика».

У її роботі взяли участь голова Свалявської районної ради Мирослава Ливч, голова Перечинської районної ради Михайло Ласкін, заступник голови Ужгородської районної ради Степан Мацко, депутат обласної ради Мікловш Товт, представники виконавчих апаратів районних рад та керівники окремих Центрів підвищення кваліфікації, депутати місцевих рівнів, а також консультант Закарпатського РВ АМУ з юридичних питань Олег Лукша.

Зазначена фахова майстерня впроваджена Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад за фінансової підтримки USAID.

Модератор Юрій Стефанчук зазначив, що, починаючи з грудня минулого року року, такі фахові майстерні завітають у всі області України та наголосив, що як і раніше, цільова аудиторія – представники органів місцевого самоврядування.

Відтак присутні активно обговорили питання організаційно – правових основ бюджетного процесу на рівні місцевого самоврядування, зокрема, особливості формування та виконання місцевих бюджетів , а також фінансові переваги, додаткові ресурси ОТГ. Йшлося про основні засади формування місцевих бюджетів на 2018 рік, бюджетну політику, делеговані повноваження та форми співробітництва територіальних громад, проблемні питання та загрози для місцевих бюджетів.

Учасники заходу поставили модератору низку суттєвих запитань, на які він дав вичерпні відповіді, та охоче обмінялися своїми враженнями, думками та практиками.

На завершення Мирослава Ливч подякувала організаторам майстерні за приїзд у наш край та висловила упевненість, що спільними зусиллями вдасться втілити задекларовані реформи.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp