Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проблему документування ромів на Мукачівщині вирішуватимуть спільно фахівці БПД, юстиції та ГО «Регіон Карпат» (ФОТО)

20 квітня 2018 р., 15:10

На Закарпатті за офіційною статистикою налічується близько трьох тисяч осіб ромської національності, які не мають жодних ідентифікуючих документів.

Насправді осіб, які потребують документування, набагато більше, а процедура оформлення документів, які засвідчують особу, є надзвичайно складною через прогалини та суперечності в нормативно-правових актах.

Сприяти вирішенню цієї проблеми на Закарпатті намагаються фахівці системи безоплатної правової допомоги, юстиції та громадських організацій, серед яких і представники Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат».

З цією метою представник Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мирослава Пилипчинець, директор ГО «Регіон Карпат» «Neeka» Альберт Пірчак та начальник відділу РАЦС у Мукачівському районі Світлана Пелюховська навідалися до місця компактного проживання ромів – вулицю Ромську у селі Жнятино. Тут у 17 будівлях проживає 120 родин ромської національності. У гості прийшли не з порожніми руками – представники громадської організації подарували дітлашні понад 100 курточок.

Фахівці провели прийом місцевих мешканців, поспілкувалися з ними, дізналися про їхні проблеми та надали консультації з життєво важливих питань 16 особам. У двох із них відсутні документи, а у базі сільської ради вони значаться тільки за прізвищем. Чотирьом особам без документів фахівці у співпраці з партнерами пообіцяли допомогти у виготовленні ідентифікуючих документів. Уже через тиждень об’єднана команда фахівців вирішить у наступне село на Мукачівщині, де про

Мобільна група переконана, що тільки об’єднавши спільні зусилля БПД, громадської організації та юстиції проблему документування ромів вирішувати буде набагато легше.



Оксана Дудаш, Ужгород

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp