Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Берегівщині відремонтували 5 дитсадків

21 квітня 2018 р., 12:00

За угорський кошт

18 квітня уповноважений з координації уряду Угорщини Іштван Грежа та президент Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства (KMPSZ) Ілдика Орос урочисто відкрили 5 відновлених дитячих садочків на Берегівщині.
А саме у селах Мочола, Оросієво, Кідьош та два заклади - у місті Берегово.
Угорський уряд виділив для реалізації програми "Розвиток ДНЗ у Карпатському басейні" на 2017-2019 рр. 4,5 млрд форинтів.

Як повідомив Іштван Грежа, до теперішнього часу на Закарпатті вже відбулася модернізація 24 дитячих садків. І зазначив, що в області загалом планується збудувати та відремонтувати в цілому 130 ДНЗ у два етапи програми, яка зачепить потреби всього угорського населення у регіоні.

— Ми зараз бачимо зростання популярності угорських дитячих закладів у районах Верхньої Тиси, а насамперед там, де проживають угорці, включаючи Берегівський та Виноградівські райони, - зазначив Грежа.І пообіцяв, що угорський уряд і надалі всебічно турбуватиметься про закарпатських угорців.
На прес-конференції в Оросієві Ілдика Орос подякувала уряду Угорщини за підтримку. Вона також зазначила, що для всіх ДНЗ також передано ноутбуки, проектори, екрани і колонки.
— Більшість з цих садочків були збудовані ще за радянських часів, і до реконструкції не мали опалення, обігрівалися за допомогти старих печей, діти спали на залізних ліжках, тепер все змінилося, - зазначила Ілдика Орос. В тому числі вона зазначила, що нові угорські дитячі садочки будуть збудовані у Середньому, Великому Березному та Тересві, де також відчувається у них потреба.

не сам 21.04.2018 14:33 IP: 39.179.224.91
Добре хоч мадяри нам допомагавуть, бо українська влада поклала на нас великий хрин (вибачте за такий вислов). Кроме того, што у нашій владі одні бариги й олігархи, котрі лем за рахунок собственного народу збагачувуться, вони на більше не способні. Доста шкода, што Савченко не здійснила свою віковічну мрію, якщо це є правдою, бо влада так ся напудила, што нараз її кинула за грати.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp