Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Створення антикорупційного суду: Кабмін ухвалив дворічну стратегію

25 квітня 2018 р., 17:15

Також законопроект передбачає скасування депутатської недоторканності

Уряд України у середу, 25 квітня, схвалив проект закону Про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки. Вона передбачає створення Вищого антикорупційного суду.

Законопроект розроблений Національним агентством з питань запобігання корупції.

Як пише РБК-Україна, разом зі створенням антикорупційного суду стратегія передбачає прийняття закону про скасування депутатської недоторканності з забезпеченням непритягнення їх до відповідальності за результати голосування в Раді, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Нагадаємо, 1 березня депутати Верховної Ради у першому читанні проголосували за законопроект №7440 Про Вищий антикорупційний суд.

Згодом міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) закликали українську владу забезпечити прогрес реформ, в тому числі створити Антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

Наприкінці 2017 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект президента Петра Порошенка про Антикорупційний суд.

Пізніше Європейський Союз розкритикував президентський законопроект, оскільки він суперечить обіцянкам Києва та рекомендації Венеціанської комісії.

МВФ також розкритикував законопроект, стверджуючи, що окремі його положення є несумісними із зобов'язаннями України за програмою співпраці з Фондом.

Зауваження МВФ стосуються процедури добору суддів, положень закону, спрямованих на гальмування створення Антикорупційного суду, а також щодо юрисдикції суду. Усього в МВФ зробили дев'ять системних зауважень.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp