Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ПАРЄ заявила про "російську війну проти України"

26 квітня 2018 р., 08:33

Парламентська асамблея Ради Європи закликає Російську Федерацію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.

ПАРЄ визнала конфлікт на Донбасі "російською війною проти України". Таке формулювання, запропоноване українською делегацією замість "війна в Україні", підтримали в середу, 25 квітня, члени ПАРЄ під час прийняття резолюції щодо України, повідомляє Укрінформ.Також в ухваленій резолюції ПАРЄ закликає Росію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.

"Асамблея закликає російський уряд поважати права внутрішньо переміщених осіб (ВПО), зокрема утриматися від поставок зброї, боєприпасів і військового персоналу, що призводить до подальшого порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини ВПО у відповідних районах конфліктів; надати доступ представникам місій міжнародних гуманітарних спостерігачів до відповідних зон конфліктів для аналізу гуманітарних потреб ВПО і надання гуманітарної допомоги", - йдеться в документі.Асамблея закликала Україну і Росію підтримувати проекти відновлення сімейних зв'язків товариств Червоного Хреста обох країн, забезпечити належний захист представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста і надати їм можливість доступу на території, які постраждали внаслідок конфлікту, для проведення слідства щодо зниклих людей; створити комісію для компенсації або повернення майна ВПО згідно із судовою практикою ЄСПЛ; підтримувати і сприяти діяльності з розмінування на постраждалих унаслідок конфлікту територіях. ПАРЄ також закликала обидві сторони утримуватися від будь-яких дій, які призведуть до подальшого внутрішнього переміщення людей і ускладнять гуманітарну ситуацію вимушених переселенців на порушення міжнародного гуманітарного права.У резолюції вказується, що в Україні 1,7 млн ​​внутрішньо переміщених осіб, і зараз це найбільша кількість серед усіх країн Європи. Члени ЄС і Єврокомісія надали гуманітарну допомогу в розмірі 751,5 мільйона євро.Під час голосування за поправки до резолюції в сесійній залі ПАРЄ підтримали пропозицію української делегації замінити формулювання "війна в Україні" на "російська війна проти України".Спільна резолюція була прийнята 76 голосами. Проти виступив один депутат, утрималися - двоє.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp