Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Трамп та Меркель обговорили питання України, Росії та Ірану

27 квітня 2018 р., 22:08

Зокрема, Меркель привітала активну участь США у врегулюванні ситуації в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Дональд Трамп під час зустрічі в п'ятницю, 27 квітня, обговорили питання України, відносин з Росією та ядерну програму Ірану. Про це вони повідомили на брифінгу, передає Reuters.

"Я вже багато разів говорив, що не було нікого, хто був би жорсткішим по відношенню до Росії, ніж я. З урахуванням сказаного, якщо б ми змогли порозумітися з Росією, то це було б добре, а не погано" ,–заявив Трамп.

Глава Білого дому також зазначив, що Іран не отримає ядерної зброї, але відмовився прокоментувати, чи може він розглянути питання про використання сили проти нього.

"Я не кажу про те, чи буду я використовувати військову силу, але я можу вам сказати, що він (Іран – Ред.) не буде робити ядерну зброю", – наголосив президент США.

Водночас Меркель привітала активну участь США у врегулюванні ситуації в Україні.

"Звичайно ж, ми говорили про Україну, де ми дуже тісно працюємо разом в тому, що стосується дій Росії через окупацію Криму і ситуації на сході України", – повідомила канцлер Німеччини.

Вона висловила велике задоволення тим, що американська адміністрація дуже тісно працює з цієї тематики з партнерами, що розширює формат Мінських угод.

"Ніхто не зацікавлений в тому, щоб не мати хороших відносин з Росією, але там, де мова заходить про конфлікти, про те, що відбуваються якісь речі, наприклад, в Україні, речі треба називати своїми іменами, і принцип територіальної незалежності країни, такої як Україна, вкрай важливий і повинен дотримуватися", – наголосила вона.

Нагадаємо, 27 квітня державний секретар США Майк Помпео заявив, що багато країн Альянсу очікують від України дій, які дозволять їй претендувати на членство у НАТО.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp