Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вищий адмінсуд розгляне законність призначення Турчинова в.о. Президента України

12 березня 2014 р., 15:03

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) 19 березня розгляне позов щодо правомірності покладання обов'язків президента України на голову Верховної Ради України Олександра Турчинова.

Як розповіли агентству в прес-службі ВАСУ в середу, до суду надійшов позов адвоката Володимира Оленцевича з двома позовними вимогами: перше - визнати протиправними дії щодо призначення на 25 травня позачергових виборів президента та зобов'язати парламент скасувати їх призначення, і друге - визнати протиправним покладання обов'язків президента України на голову Верховної Ради Олександра Турчинова та зобов'язати парламент скасувати це рішення.

"У першій частині позовних вимог, яка стосується виборів, суд відмовив у відкритті провадження, оскільки такі вимоги не стосуються розгляду в порядку адміністративного судочинства", - розповіли в прес-службі, зазначивши, що це питання конституційних повноважень Верховної Ради, і це питання є юрисдикцією Конституційного Суду.

Що стосується другої частини позовних вимог стосовно призначення О.Турчинова в. о. президента України, то в цій частині суд відкрив провадження в адміністративній справі та призначив справу до розгляду в судовому засіданні на 10.00 19 березня.

Як повідомлялося, 22 лютого Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов'язків та призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року. За таке рішення проголосували 328 депутатів.

"Враховуючи, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави, територіальній цілісності та суверенітету України, масовому порушенню прав та свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю українського народу, постановляє: встановити, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, і є таким, що не виконує своїх обов'язків. Друге - призначити позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року", - зачитав текст постанови голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на засіданні парламенту 22 лютого.

Україна готується провести вибори президента 25 травня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp