Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Колишні в'язні розповіли в Європарламенті про пекло полону і тортур в Росії та ОРДЛО

3 травня 2018 р., 12:48

Рідні українських заручників, утримуваних в ОРДЛО і РФ, і колишні в'язні закликали в Європарламенті посилити тиск на РФ у питанні визволення заручників

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Рідні українських заручників і політв'язнів, утримуваних в ОРДЛО і тюрмах РФ, колишні в'язні, що пройшли пекло полону і тортури, у середу, 2 квітня, розповіли про злочини РФ і її маріонеток у Європарламенті. Ми закликаємо світ посилити тиск на РФ в питанні звільнення заручників і посилити солідарність з Україною», - наголосила вона.

Перший віце-спікер подякувала рідним заручників за активну позицію і спільну боротьбу за їх визволення. «У травні відбудеться ще кілька важливих заходів у Британії, Німеччині. Вода камінь точить, світ мусить більше знати про в'язнів Кремля. І хто краще розповість про страждання українських заручників, аніж їхні родини», - підкреслила Геращенко.

У Європарламенті 2 травня відбулася конференція "Людська ціна російської агресії в Україні".

Як повідомлялося, 27 квітня Геращенко заявила, що Київ очікує від Москви конкретної відповіді на пропозицію передати РФ 23 росіян, засуджених за злочини проти суверенітету і територіальної цілісності України, заради звільнення українців, які перебувають у російських в'язницях.

Як раніше повідомляли ЗМІ, представник Росії у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов заявив, що існує перспектива великого обміну полоненими найближчим часом на Донбасі.

Чергова зустріч ТКГ має відбутися 4 травня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp