Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У ГПУ прокоментували статтю у New York Times стосовно Манафорта та співпраці з Україною

3 травня 2018 р., 13:08

Заступник Генпрокурора Ар'єв наголосив, що американські правоохоронці не зверталися до ГПУ

Заступник Генерального прокурора України Євгеній Єнін прокоментував на своїй сторінці у Facebook статтю New York Times щодо справи Манафорта, про яку бояться говорити в Україні, аби не втратити прихильність США.

“Відверто здивований останньою публікацією в Нью-Йорк таймс стосовно призупинення співпраці ГПУ з правоохоронними органами США, зокрема щодо Манафорта. Хочу сподіватись, що йдеться про банальну помилку в перекладі (lost in translation), оскільки про жодні проблеми в міжнародно-правовому співробітництві між ГПУ та нашими американськими партнерами не йдеться”, - коментує Єнін.

Він називає повернуті з США в Україну понад 600 тис. доларів свідченням того, що заборон на міжнародно-правову допомогу між цими країнами існувати не може.

Заступник генпрокурора наголосив, що американські правоохоронці не зверталися до українських органів.

“Ані ФБР, ані Мюллер до ГПУ з жодними запитами про правову допомогу у зв’язку зі справою Манафорта не звертались. Тобто і “забороняти” не було що в принципі”, - зазначив Євгеній Єнін.

Народний депутат України Володимир Ар’єв, чиє прізвище також згадувалося у статті, також прокоментував матеріал, назвавши свій коментар для New York Times “висмикнутим” із контексту.

“Коли журналіст Ендрю Крамер спитав мене, чи знаю я щось про те, що зупинене розслідування в Україні щодо Манафорта, і чи відомо мені, чи зверталася до українських правоохоронців американська сторона, я відповів буквально: “Мені достеменно невідомо, чи американські колеги зверталися до українських. Можу припустити, що через наявну в країні ситуацію, Україна уникає всіх моментів, які можуть роздратувати американську адміністрацію, але якщо американські слідчі звернуться до українських, то українська сторона зробить все необхідне відповідно до існуючих двосторонніх угод””, - пояснив Ар’єв.

Нардеп зауважив, що наполягав на нерозривності фрази у розмові з журналістом.

“Іншу думку я виклав так: “Не виключено що справа Манафорта могла опинитися в довгій шухляді, але, переважно через те, що у нас просто не вистачає слідчих, які могли би якісно дати раду справам такого рівня складності””.

Володимир Ар’єв розповів, що звернувся до видання з проханням скорегувати першу цитату і отримав схвальну відповідь.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp