Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Албанія запропонувала побудувати базу НАТО

4 травня 2018 р., 09:36

Присутність США чи НАТО в Албанії представляла б чітку демонстрацію того, що союзники не забули про регіон, вважають у Тирані.

Албанія запропонувала НАТО створити військово-морську базу у своїй частині Адріатичного моря. Про це сказала міністр оборони країни Олта Джачка, повідомляє РІА Новости в четвер, 3 травня.За словами Джачки, вона провела розмову з міністром оборони США Джеймсом Меттисом, під час якої висловила стурбованість активністю Росії, Китаю, Ірану і Туреччини в Балканcькому регіоні."Ми стурбовані численними погрозами, з якими стикається наш регіон, і думаємо, що достатньо важливо, щоб НАТО і США надавали трохи більше значення тому, що відбувається на Балканах", - заявила міністра.За її словами, прийшов час для США встановити свою присутність в Албанії."Ця присутність США чи НАТО представляла б вельми чітку демонстрацію того, що союзники не забули про регіон", - додала Джачка.Вона уточнила, що запропонувала Меттису створити військово-морську базу в албанській частині Адріатики, якою б керували Вашингтон і Тирана і яка була б під егідою НАТО.Міністр додала, що в останні два роки армія Албанії поміняла застаріле китайське озброєння на нове, яке відповідає стандартам НАТО, і збільшила бюджет на військові потреби.Нагадаємо, Албанія є членом НАТО з квітня 2009 року.Раніше повідомлялося, що в НАТО розглянули заявку України на членство. Генсек альянсу Єнс Столтенберг розповів про розгляд українського питання на зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp