Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як відправити маля в садок через Інтернет?

27 липня 2014 р., 15:02

Закарпатці нарікають на мережеву систему.

В Ужгороді нарікають на програму електронного запису в дошкільний заклад. В обласному центрі вже цілий рік діє програма, завдяки якій дитину до дитячого садочка можна записати по Інтернету. Щоправда, працює вона з явними недоліками. Як розповіла начальник управління освіти та науки Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, батьки все частіше повертаються до «паперового» варіанту, адже «електронні» тільки …збільшують черги. 

За її словами, цю програму створив у липні 2013 року Харківський авіаційний інститут. Наразі її успішно й не дуже освоюють ужгородські батьки. За рік і в них, і в управління освіти назбиралося чимало претензій. «У процесі використання цієї системи виникали певні проблеми. Свої пропозиції направили розробнику й чекаємо реакції, – каже О. Бабунич. – Чому вона нас не задовольняє? Зокрема, якщо ми записуємо дитину в чергу вручну, тоді обов’язково вказуємо час, коли батьки хочуть віддати маля в садочок. 

А електронна реєстрація цього не передбачає. Окрім того, батьки можуть подати електронну заявку в кілька садків. І завдяки цим факторам ми не маємо повної картини – чи велика черга та що з нею робити». Також електронна система, за її словами, не враховує людський фактор – наприклад, хибно введений номер якогось із документів унеможливлює процес прийняття в садочок. «Бували випадки, коли система не спрацьовувала. В тому числі – через неправильне заповнювання анкет, – розповіла О. Бабунич. 

– Але це робочі питання, й ми намагаємося їх вирішити. Не всі ж у місті вміють користуватися Інтернетом. Тому все частіше батьки повертаються до звичної їм «паперової» реєстрації». До речі, саме таким чином зараз влаштовують у садочки дітей із Криму та сходу, які приїхали на Закарпаття. І все ж це не основна нинішня проблема дитячих садочків в Ужгороді. В обласному центрі й надалі бракує місць усім бажаючим. 

«За останні 20 років не ввели в експлуатацію жодного садочка, – зазначила очільниця відділу освіти. – Тому доводиться виходити з ситуації в інший спосіб. Торік нам удалося відкрити 2 дошкільні групи в садочку №36 завдяки реорганізації навчального комплексу. Цього року плануємо відкриття ще двох додаткових груп у ДНЗ №42». Що цікаво, це будуть групи короткотривалого перебування – тобто діти перебуватимуть там лише 3-4 години, без сну та харчування. За свідченням начальника управління, ця практика добре себе зарекомендувала, тож її будуть часто використовувати. «Це був би хороший вихід, бо в нас уже нема де ліжечка поставити», – резюмувала Оксана Бабунич.  

Дмитро ГОНЧАР

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp