Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

НАТО: На Донбасі 3-5 тисяч російських військових

5 травня 2018 р., 09:37

Без значної підтримки Росії сепаратистські республіки не змогли б вижити, вважає Петр Павел.

На непідконтрольних Києву територіях Донбасу працюють від 3 до 5 тисяч російських фахівців у так званих місцевих адміністраціях. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив голова військового комітету НАТО, чеський генерал Петр Павел.

"Росіяни зберігають усі важливі позиції у військовій структурі. Вони також зберігають важливі пости в місцевій адміністрації. І якщо вдаватися до цифр, згідно з нашими джерелами, у цих структурах працює від 3 до 5 тисяч російських фахівців", - сказав Павел.За його словами, Росія істотно підтримує сепаратистів військовою технікою, важким озброєнням, боєприпасами і всіма матеріально-технічними ресурсами."У принципі ми можемо сказати, що без значної підтримки Росії ці два регіони не змогли б вижити", - підкреслив Петр Павел.При цьому він зазначив, що твердо вірить у мирне врегулювання ситуації на Донбасі."Чесно кажучи, хоча це, імовірно, буде трохи відрізнятися від того, що ми чуємо на політичному рівні. Я твердо вірю в мирне врегулювання конфлікту на Донбасі", - резюмував генерал.Раніше Петр Павел заявив, що в НАТО не зміцнювали б військову присутність на східному і південному фланзі, якби Росія не вторглася в Придністров'я, Грузію і Україну.Раніше чеський генерал визнав, що відносини НАТО і Росії значно погіршилися і відновлення співпраці відбудеться тільки тоді, коли Москва почне діяти відповідно до міжнародного права.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp