Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у мережі про смітник дискутували

8 травня 2018 р., 10:25

Дискусія на цю тему вже не вперше підіймається в групі «Громадський Форум Берегівщини» в соцмережі Фейсбук.

Адже ці злощасні урни, встановлені для покращення стану навколишньої території в туристично важливій частині міста, на шляху від спортбази «Закарпаття» до мосту перед РДА, постійно наповнюються побутовими відходами, які потім тривалий час ніхто не прибирає. Мешканці прилеглих будинків багатолюдного мікрорайону явно не розуміють різницю між урною та смітником, і кидають в урни домашнє сміття в пакетах. Ці пакети невдовзі розриваються місцевими циганами, і все навкруги опиняється засипаним непотребом.

В 2014 році дійшло до того, що кілька місцевих мешканців «заблокували» ці урни, попередньо вичистивши їх та навколишню територію від сміття – а тоді перегорнули смітнички доверху дном та закріпили дротом. Втім, дріт невдовзі порвали, а міська влада пішла на напівмиру, та зрізала кожен другий смітник.
Відтак, автор обуреного допису до Громадського Форуму пише: «…що робити? Варіянтів три. Перший - радикальний, зпиляти ці урни до кращих часів. Варіянт другий - організаційний, регулярно (тобто, щодня) прибирати це сміття.

Чи реально це? Маю велики сумніви. І варіянт третій, науково-технічний. Розробити таку модель кришок для урн, аби в них можна було кидати тільки дрібне сміття типу окурків чи пакетів від морозива. Цей варіянт здається мені науково-фантастичним. А що може запропонувати громада міста та його влада?»
Допис був проілюстрований промовистими світлинами, зробленими напередодні травневого «блоку вихідних». Треба зазначити, що на початку травня розкидане сміття було прибране, і кілька днів набережна Верке залишалася чистою. Однак невдовзі урни знов були забиті побутовим сміттям, і проблема пішла на чергове коло.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp