Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді борються з безробіттям?

27 липня 2014 р., 18:01

У цьому допомагає туризм у Карпатах.

...та трудової міграції у сільській місцевості, а також розвитку інфраструктури та сфери послуг. А ось розвиток туризму на селі стримується через брак інформаційних, організаційних, фінансових та нормативно правових засад цієї діяльності.
У вівторок, 22 липня, на базі Тячівського районного центру зайнятості на Закарпатті пройшли тренінги для безробітних за участі представника ТОВ «Вектор успіху» м. Львів на теми: «Як розпочати власну справу у сфері зеленого туризму» та «Професійне самовизначення молоді на шляху до працевлаштування».

Метою тренінгу під назвою «Як започаткувати власну справу у сфері зеленого туризму» було підвищення рівня поінформованості учасників щодо можливостей здійснення бізнесової діяльності у сфері зеленого туризму, оволодіння практичними навичками започаткування власної справи у сфері зеленого туризму.

Розвиток зеленого туризму – це один із шляхів подолання проблеми безробіття і трудової міграції у сільській місцевості, а також розвитку інфраструктури та сфери послуг. Розвиток туризму на селі стримується через брак інформаційних, організаційних, фінансових та нормативно правових засад цієї діяльності. Їх опанування дозволить розвивати даний вид бізнесу та сприяти самозайнятості сільського населення.

Тренінг на тему: «Професійне самовизначення молоді на шляху до працевлаштування» мав на меті підвищити рівень поінформованості учасників щодо власної системи цінностей і розуміння її безпосереднього зв’язку з вибором професії. Цільова аудиторія – молодь віком 17-35 років.

Проблема професійного самовизначення посідає важливе місце у житті кожної людини, оскільки стосується вирішального моменту у життєвому ставленні особистості. Особливої актуальності вона набуває у юнацькому віці та в період професійної кризи молодої людини. У зв’язку з цим складним завдання суспільства є формування в молоді здатності до самостійного вибору професії і подальшого оволодіння нею. Вирішення цього завдання багато в чому залежить від активної позиції самих молодих людей, від усвідомленості себе суб’єктом власного життя, вміння самостійно приймати відповідальні рішення. Тому саме ефективність проходження етапу професійного самовизначення молоді може забезпечити молодій людині нові шляхи до їх реалізації.

Присутні брали активну участь у дискусіях, тестуваннях, анкетуванні. На завершення всі вони отримали сертифікати участі в заходах.


Відділ активної підтримки безробітних Тячівського районного центру зайнятості

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp