Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Митрополит УПЦ МП публічно підтримав автокефалію для Української церкви

11 травня 2018 р., 12:15

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр (Драбинко) заявив про підтримку автокефалії Української Церкви

Про це йдеться у статті владики, яку він написав для Лівого берега, повідомляє Цензор.нет. 

Митрополит зазначає: “Початок нинішньої “автокефальної” кампанії застав мене за письмовим столом. А саме за фінальною редакцією моєї книги “Українська Церква на шляху до автокефалії”. Тексти, що увійшли до цієї книги, готувалися не один рік, а наприкінці розміщено документи, що стосуються історії самопроголошення автокефалії в 1919-1925 роках. Декрети Української Народної Республіки, постанови зборів і соборів, які проголошували автокефалію або висловлювалися за неї і т. д. Книга, швидше за все, вийде раніше, ніж стане ясно, чим саме закінчиться ще не написаний мною розділ “2018: в очікуванні Томосу”. 

Наданням Українській Церкві канонічної автокефалії від Константинополя? Чи черговою історичною паузою у вирішенні українського церковного питання? Але незалежно від результатів рішення Вселенського Патріарха я хочу сьогодні публічно підтримати ідею автокефалії Української Церкви. 

Причому роблю це свідомо, прекрасно розуміючи всі ризики, які накликає на мене ця позиція. Справа в тому, що, проаналізувавши майже столітню історію боротьби українських православних християн за автокефалію, я зрозумів: альтернативи канонічній самостійності нашої Церкви просто не існує”.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp