Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жіноче обличчя служби порятунку: історія начальниці медичної служби

12 травня 2018 р., 19:00

Субота, отже чергова розповідь про жіноче "обличчя" Служби порятунку

Цього разу ми познайомимо вас із Наталією Непійповою, начальницею медичної служби Управління ДСНС Закарпаття, яка вже 13 років береже здоров'я особового складу оперативно-рятувальної служби та нарівні з чоловіками захищає українців та територію від надзвичайних ситуацій.

Свій шлях у системі ДСНС Наталія почала ще у 2005 році, а до цього працювала в управлінні надзвичайних ситуацій Закарпатскої ОДА, санепідемстанції та міській лікарні. За освітою – терапевт, закінчила медичний факультет Ужгородського державного університету.

Завжди бути там, де потрібна допомога, ось напевно головна карма мого життя, жартує наша героїня. І навіть не стільки на роботі, як під час вільного від роботи часу. Ось, до прикладу, у минулому році поїхали з чоловіком на відпочинок до озера Світязь, що на Волині. Сидимо, відпочиваємо, аж тут, бачимо, як вітер перевертає надувний матрац, на якому плаває маленька дівчинка. Її дідусь, що знаходився поруч, почав пірнати та врешті-решт знайшов онучку. На щастя, дворічна дитина лише перелякалась, а от дідусь, від отриманого стресу получив серцевий напад. Довелось надавати медичну допомогу дідусю-рятівнику.

Був ще один випадок на межі життя та смерті. Неділя, кафе, за сусіднім столиком дитячий день народження, аж раптом 7-річний хлопчик вдавився цукеркою і почав задихатись, адже солодощі перекрили дихальні шляхи. Батьки запанікували, персонал не знав, що робити, тож я взяла справу у свої руки. Провела реанімаційні заходи та врятувала дитині життя. І такі випадки скрізь і поруч...

Коли у 2017-му оголосили про ротацію у зоні АТО, Наталія без зайвих роздумів, сама запропонувала свою кандидатуру для відрядження. Весь цей час вона забезпечувала медичний супровід рятувальників та піротехніків, надавала медичну допомогу військовим та місцевому населенню.

Своїм оптимізмом та впевненістю наша рятувальниця заряджає всіх навкруги, та нікому не дозволяє панікувати чи сумувати. Такою є вона, такими є жінки Служби порятунку – мудрими, щирими та справжніми.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp