Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті горіли сміттєзвалища

14 травня 2018 р., 16:25

Нещодавно

Тривала спека у поєднанні з простою людською недбалістю при користуванні відкритим вогнем та відвертим нехтуванням правилами пожежної безпеки призводять до виникнення пожеж не лише в природних екосистемах, а й на території сміттєзвалищ.

Так, 12 травня, о 06:45 виникло загорання на звалищі твердих побутових відходів в м. Свалява (урочище Чонок), а о 18:50 цього ж дня загорілося сміттєзвалище в м. Рахів. 

В обох випадках, завдяки злагодженим діям бійців ДСНС пожежі вдалося ліквідувати на початковій стадії, не дозволивши вогняній стихії набрати обертів та призвести до справжнього екологічного лиха. Адже, процес горіння на полігонах твердих побутових відходів супроводжується цілим букетом отрут і токсинів, які можуть згубно впливати не лише на людський організм, а й завдають непоправної шкоди довкіллю.

Причини та збитки цих встановлюють компетентні служби. В обох випадках вогнем було знищено сміття площею 0,4 га.

Усього з початку року на території області вже зареєстровано 275 пожеж на відкритих територіях загальною площею понад 243 га, а попереду ще літня пора...

Отож, закарпатські рятувальники вкотре наголошують на необхідності суворого дотримання протипожежних правил та забороні спалювання сухої трави та сміття на відкритих територіях.





У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp