Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді суд розгляне "ГЕСівську справу" по хустському Березову

21 травня 2018 р., 09:50

Сьогодні, 21 травня о 10:30

У Закарпатському окружному адміністративному суді під головуванням Дмитра Іванчулинець має відбулось остаточне засідання в резонансній справі за позовом забудовника ТОВ «Ріка Енерго» до Березівської сільської ради щодо будівництва міні-ГЕС на р. Ріка.

Представниця забудовника Зоя Темнохудова намагається ввести в суд в оману, безпідставно стверджуючи , що оголошення про так звані громадські слухання щодо будівництва міні-ГЕС були розміщенні в газеті «Наш Хуст» Березівською сільрадою, яка в свою чергу це однозначно заперечує. Також З.Темнокудова абсурдно наполягає, що на сільського голову вчинявся фізичний тиск і погрози, хоча той повністю таке спростував і це підтверджено відповідним листом Хустського відділу поліції.


Йдеться в даній справі про оскарження забудовниками рішення Березівської сільської ради Хустського району, прийняте на позачерговій сесії 28 грудня 2017 року, яким було скасовано як незаконне розпорядження голови села Богдана Біляка №60, яким той намагався легітимізувати псевдо-слухання щодо будівництва міні-ГЕС на р. Ріка. Цьому передували протести мешканців села Березово, оскільки вони ще 9 липня 2017 року, на зібранні села, одноголосно проголосували «проти» цього екологічно-небезпечного гідробудівництва, як в подальшому і депутатський корпус сільради.

Слід нагадати громадськості, що це вже третя «гесівська справа» по Хустщині, вочевидь, подана забудовниками, щоби виснажити людей в їх боротьбі за збереження річки Ріка. Основний суд по даній справі березівчан зупинений незаконною ухвалою судді Хустського районного суду Михайла Довжанина 26 лютого 2018 року, яка нині оскаржується в апеляційному порядку у Львові. Крім того, 2 жовтня 2017 р. цей же окружний суд вже відмовив зокрема і цьому ж горе-інвестору в спорідненій «гесівському» позові до Закарпатської ОДА, визнавши законним розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля №484 від 20 вересня 2017 "Про недопущення порушень прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативного впливу на навколишнє природне середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих гідроелектростанцій", яким було скасовано всі первинні дозвільні документи «прогесівського» голови Хустської РДА Назарія Павлія, в т.ч. і щодо Березова.

Громадський правозахисник Віталій Грегор​

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp