Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Геннадій Москаль: Ми цінуємо дружню підтримку Словаччини у складні для України часи (ФОТО)

26 травня 2018 р., 15:00

Свято дружби України та Словаччини відбулося сьогодні (26.05) на Закарпатті.

Цьогорічний – сімнадцятий День добросусідства провели на території міжнародного пункту пропуску «Ужгород–Вишнє Немецьке», на українсько-словацькому кордоні.
У складі офіційних делегацій участь у святі взяли керівники Закарпаття – Геннадій Москаль та Йосип Борто, а також Кошіцького та Пряшівського країв Словаччини – Ростислав Трнка та Мілан Маєрські. Очільники прикордонних регіонів двох країн привітали присутніх з традиційною зустріччю добрих сусідів.

{g}

- Співпраця і транскордонне співробітництво з найближчими сусідами для Закарпаття є надзвичайно важливими, особливо тепер - в умовах реформування в Україні економічної системи та соціальної сфери, - наголосив у своїй промові Г. Москаль та подякував Словаччині за підтримку України в складні для нашої держави часи.
Як свідчення добросусідських відносин сторони підписали Протоколи про співпрацю Закарпаття з Кошіцьким і Пряшівським самоврядними краями Словаччини. Партнерські угоди про співробітництво уклали також громади міст та сіл сусідніх країв.
Офіційну частину продовжила неформальна. Гостей свята розважали запальні танцювальні колективи та фольклорні ансамблі обох країн. Свої смаколики на День добросусідства привезли офіційні делегації з усіх куточків прикордонних областей. Закарпаття колоритно представили гірські Рахівщина та Великоберезнянщина, Хустський, Мукачівський, Свалявський, Іршавський, Ужгородський райони. Тож невимушене спілкування ділових партнерів, бізнесменів та громад двох держав проходило за дегустацією найкращих страв та напоїв української та

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp