Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто став почесними громадянами Перечина (ФОТО)

28 травня 2018 р., 17:00

26 травня під час урочистостей з нагоди Дня Перечина були оголошені імена двох Почесних громадян Перечина.

 

Ними стали електромеханік Головей Іван Михайлович (м.Перечин) та фельдшер Керецман Меланія Василівна (с.Зарічево). Іван Головей нагороджений Почесною грамотою Перечинської міської ради за «високий професіоналізм, особистий вагомий внесок у соціально-економічний розвиток м.Перечин, якісне надання послуг населенню, активну співпрацю з органом місцевого самоврядування на з нагоди 619-ої річниці Дня міста Перечин». Традиція оприлюднювати ім’я Почесного громадянина Перечина бере свій початок з 2004 року. Кандидатури подають жителі громади, а потім депутати голосують. Чия кандидатура набрала найбільше голосів, той і стає почесним. У попередні роки цей титул було присвоєно 19, серед яких відомі лікарі, митці, педагоги, громадські діячі, спортсмени, ветерани праці. Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася із донькою Івана Головея – Ольгою Барзак, яка розповіла про велику працелюбність та людяність свого батька. 

– Тато народився 1 січня 1938 року. Працював на Перечинському лісохімкомбінаті, в об’єднанні «Райсільгосптехніка» трудився понад 20 років, де його визнано кращим знавцем-спеціалістом з електрообладнання. У радянські часи обслуговував танки у військовій частині, колгоспну сільгосптехніку, транспорт підприємств, зокрема і «швидку» допомогу. Якщо комбайн під час жнив виходив із ладу, то ночував на полі і лагодив доти, поки техніка не запрацює. До нього зі всього району йшли за порадою та допомогою, визнаючи його порядність і безвідмовність. Він двічі обирався депутатом районної ради. А коли збільшився автопарк приватних легкових автомобілів, тато і тут показав свою професійну обдарованість і знання правил гри ринкової економіки. Татові 80 років, але він досі обслуговує вдома машини. Ціну за роботу не називає. За зроблене люди дають по можливості і совісті. Мені та нашій родині приємно, що кандидатуру мого батька підтримали люди та депутати, – зізналася Ольга Іванівна.

 Вона педагог, віднедавна очолює відділ освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міськради. Меланія Керецман пропрацювала 50 років фельдшером ФАПу в селі Зарічево. Цьогоріч святкуватиме 80-літній ювілей. – Дуже розумна лікарка, – розповіла мені провідний спеціаліст ЦНАПу Перечинської міської ради (з віддаленим робочим місцем у селі Зарічево) Наталія Бабука. – Завжди була безвідмовною, односельчани зверталися до неї у будь-який час доби. Меланію Василівну у селі поважають, до її порад прислухаються досі. На нагородженні не була присутня. Нагороду взяла в.о.старости села. Донька Меланії Василівни – Світлана – також медик, працює медсестрою Перечинської ЦРЛ. 

Тетяна Грицищук Фото зі сторінки онуки Івана Головея Діани Ворон у ФБ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp