Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль: «ОТГ, що включають по кілька сіл, створили бюрократичні апарати, які за чисельністю вдвічі більші за апарати РДА»

29 травня 2018 р., 09:00

Голови ОТГ нараховують собі по 50 відсотків надбавок і до 300 відсотків премії, тоді як голови РДА отримують голі оклади

– Порівняльний аналіз кількості працівників апарату об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Закарпаття, надбавок та премій їх керівництва з одного боку, та працівників апарату районних державних адміністрацій (РДА), надбавок та премій їх керівників з іншого вказує, що бюрократичні апарати ОТГ давно перевищили апарати райдержадміністрацій, – заявляє Геннадій Москаль. – При тому, що кількість населення ОТГ набагато менша, ніж районів, які обслуговують райдержадміністрації.

Так, Баранинська ОТГ, в якій проживає 8 тисяч населення, має 76 посад в апараті. Для порівняння – Ужгородська РДА (в районі без урахування мешканців Бараннської ОТГ та м.Ужгорода проживає 64 тисячі населення) має 28 посад в апараті.

Вільховецька ОТГ (Тячівський район), в якій проживає 13,7 тисяч населення, має 46 посад в апараті, а Тячівська ОТГ, в якій проживає 20,1 тисяч населення, – 47,5 посад в апараті. Для порівняння – Тячівська РДА (в районі без урахування мешканців Вільховецької та Тячівської ОТГ проживає 141 тисяча населення) має 37 посад в апараті.

Іршавська ОТГ, в якій проживає 11,5 тисяч населення, має 43 посади в апараті. Для порівняння – Іршавська РДА (в районі без урахування мешканців Іршавської ОТГ проживає 89 тисяч населення) має 30 посад в апараті.

Перечинська ОТГ, в якій проживає 12,7 тисяч населення, має 46 посад в апараті. Для порівняння – Перечинська РДА (в районі без урахування мешканців Перечинської ОТГ проживає 19,2 тисяч населення) має 25 посад в апараті.

Полянська ОТГ, в якій проживає 7,7 тисяч населення, має 49 посад в апараті. Для порівняння – Свалявська РДА (в районі без урахування мешканців Полянської ОТГ проживає 46,9 тисяч населення) має 29 посад в апараті.

Однак це ще не все. Голови та заступники ОТГ отримують по 50 відсотків надбавок до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років. Крім того, голови ОТГ отримують 80, 100, а дехто по 200 й навіть 300 відсотків премії. У цифрах це виходить по кілька десятків тисяч гривень щомісячної зарплати.
Натомість голови РДА та голова ОДА отримують тільки голі оклади – приблизно по 9 тисяч гривень, оскільки нараховувати собі премії й надбавки самостійно вони не можуть через конфлікт інтересів (є відповідне роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції), а іншого механізму нарахування Кабінет міністрів не передбачив.

Порівняння цих даних свідчить про те, що ОТГ – це величезний, громіздкий і нічим не виправданий бюрократичний апарат, який не залучає вітчизняних чи іноземних інвесторів, не створює нові робочі «позабюджетні» місця, а тупо проїдає бюджетні кошти, які відібрані від районного бюджету, тобто від інших сіл цього ж району.

Схожі новини

Москаль: "Моя присутність тут - це вже половина вирішення проблеми Закарпаття"
Москаль: «Обласна рада виступає за всебічний розвиток української мови і мов національних меншин, що проживають в області»
Москаль знову став керівником Закарпаття - ЗМІ
Москаль готовий особисто зустрічати кожного потенційного інвестора при вході в ОДА (ФОТО)
Угорщина розгляне можливість добудови гімназії в Берегові, а Закарпаття зробить усе для зменшення потоків нелегалів через свою територію
Москаль: «Незважаючи на складну ситуацію в державі, проблеми літніх людей не можуть залишатися поза увагою» (ФОТО)
Москаль: «На Закарпатті директор школи-інтернату самовільно відправив учня в США»
Москаль: "Прізвища та роки народження затриманих на «Драгобраті» осіб не становлять ніякого секрету"
У Великій Бакті за кошти екологічного податку відновлять очисні споруди
Голова ОДА доручив провести експертну оцінку проблемного мосту на міжнародній трасі М-25 (ФОТО)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp