Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дитячий фольклорний гурт "Цімборики" з Хуста гідно представив Закарпаття в Чехії

29 травня 2018 р., 19:00

Культурні надбання та традиції у святковій атмосфері було продемонстровано на святкуванні Дня національних меншин в м. Усть над Лабем (Чехія)

Який традиційно щороку організовує комітет у справах нацменшин Устецького краю наприкінці травня. Серед поважних гостей дійства, а це: посол Ізраїлю Данієль Мартин Мерон, представників різних дипломатичних відомств Румунії, Болгарії, Угорщини, Словаччини, Німеччини, В’єтнаму, ромської общини в Чехії, - став і голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

{g}

У насиченій програмі фестивалю були представлені не лише пісенні, музикальні та танцювальні виступи колективів цих країн, а й традиційні страви національних меншин в Чехії. Тут частували всіх бажаючих ласими наїдками, запрошували скуштувати їхню гастрономію рідною мовою, люди знайомилися між собою і гарно розумілися.

- Наш регіон відрізняється не лише економічним потенціалом і природною красою, але і складом населення, невід’ємною частиною якого є національні меншини, - зазначив у своєму виступі гетьман Устецького краю Олдржих Бубенічек, додавши: - Вважаю, що ця подія сприятиме ще кращому взаєморозумінню між ними.

- Такі дійства покликані зблизити людей, різних за культурою, за мовою, які нині мешкають у Чехії. Саме День національних меншин несе за собою зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, - прокоментував місцевим телеканалам очільник облради Михайло Рівіс.

До слова, вперше, завдяки очільнику облради Михайлу Рівісу, жителі міста Усті над Лабем побачили і почули виступ зразкового дитячого фольклорного гурту "Цімборики" з Хуста, які гідно представили Закарпаття. Художній керівник цього колективу - Наталя Шимша підготувала чудовий репертуар для діток, вдягнених в автентичний одяг. Відтак, на всю площу Лідіце прозвучали народні закарпатські пісні: «Червена ружа трояка», «Гоп шіді-ріді», «Пуйду до Драгова» та інші. Всі присутні «дякували» діткам гучними оплесками, що означало – гурт мав найкращий репертуар серед виступів болгар, угорців, словаків, євреїв, румун, ромів, в’єтнамців.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp