Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорщина погодилася на переговори щодо закону про мову

30 травня 2018 р., 10:48

Представники МЗС та Міносвіти двох країн домовилися про зустріч в червні. У переговорах також візьмуть участь представники угорської громади Закарпаття.

Угорщина запропонувала Україні створити міжурядову робочу групу для вирішення мовного питання закарпатських угорців. Про це у вівторок, 29 травня, повідомляється на сайті уряду Угорщини.
"Угорщина пропонує створити міжурядову робочу групу, якій буде доручено стежити за виконанням висновків Венеціанської комісії щодо України. Порушуючи права угорської національної меншини, Україна привела до ситуації, яка є поганою для всіх", - сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сиярто.
За його словами, Угорщина не зацікавлена ​​в суперечці і хоче остаточно знайти рішення ситуації, що склалася.
Сиярто зазначив, що робоча група повинна включити в себе керівників міністерств закордонних справ і освіти, а також представників угорської меншини в Україні.
У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками зустрічі з угорським колегою в Нью-Йорку заявив, що Міністерство освіти України від 5 червня проведе консультації з представниками угорської громади щодо мовних статей закону про освіту. Пізніше в червні зустрінуться два глави МЗС та Міносвіти за участю угорської громади.
Нагадаємо, декількома днями раніше Угорщина офіційно закликала НАТО скасувати підтримку України. Після цього в НАТО відреагували на конфлікт Угорщини та України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp