Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кавалер ордену Марії-Терезії провів екскурсію руїнами Невицького замку студентам Ужгородського торговельно-економічного коледжу

1 червня 2018 р., 08:25

Студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ цими днями проходять навчально-виробничу практику.

На запрошення керівника практики, викладача УТЕК Олесі Бабич детальну екскурсію руїнами Невицького замку провів 31 травня 2018 року ужгородський археолог, науковець, кавалер ордену Марії-Терезії Олександр Дзембас.

Невицький замок слугував укріпленням для військ князя Другета. Пан Олександр проводив тут розкопки та особисто знайшов цілу низку пам'яток, пов'язаних з монголо-татарами (ХІІІ ст.) Археолог розповів студентам про легенди, пов'язані з фортецею, про Погань-діву. Унікальність цього замку в тому, що він зберіг свій середньовічний вигляд. Пан Олександр розповів про незвичний спосіб водопостачання до твердині. Вода постачалася з сусідньої гори силою її природного тиску. Такого водогону не було в жодному середньовічному замку Західної України.

Екскурсія завершилася пікніком, де студентська молодь мала змогу в невимушеній атмосфері задати археологу питання та поділитися власними враженнями.








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp