Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати облради завершили вивчення питань порядку денного 11–ої сесії

4 червня 2018 р., 16:05

Сьогодні, 4 червня в облраді своє засідання провела профільна депутатська комісія

З питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіка Орос.

У роботі комісії взяв участь перший заступник голови облради Йосип Борто.

Депутати уважно вивчили цілу низку цільових галузевих програм і зміни до вже діючих у сфері охорони здоров’я, освіти, фізкультури і спорту, туризму, транскордонного співробітництва, які презентували керівники відповідних управлінь ОДА.

Особливо активно обговорили та підтримали профільні питання. Серед них – Про присвоєння імені Героїв Красного поля Закарпатському обласному ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Закарпатської обласної ради та затвердження Статуту закладу у новій редакції, Про затвердження директора – художнього керівника комунального закладу «Закарпатський обласний театр драми та комедії» Закарпатської обласної ради, Про затвердження статутів комунальних закладів культури.

Жваво обговорили питання про результати виконання Програми розвитку дошкільної освіти у Закарпатській області на період до 2017 року. З цього питання інформувала директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова. Вона повідомила, що за попередніми даними цьогорічного вересня одна тисяча 15 шкільних класів прийме своїх 18 тисяч 300 першокласничків.

Цікавились депутати станом справ приватних садочків та можливістю відкриття нових. Як повідомила Ганна Іванівна таких у Закарпатті діє сім, а щоб відкрити нові, необхідно потенційним власникам обов’язково пройти ліцензування, яке надає очолюваний нею департамент.

Зосереджено вивчили члени комісії і питання подальшої долі навчально-виховних комплексів краю у світлі освітніх реформ, поставили низку запитань, на які Ганна Сопкова дала вичерпні відповіді.

Коли зайшлося «Про внесення змін до Програми розвитку культури і мистецтва в області на 2016 – 2020 роки», то депутати серед іншого поцікавились станом справ сільських бібліотек. Доповідач – директор департаменту культури ОДА Оксана Бабунич була відвертою:

- По правді, в сільських книгозбірнях нашого краю працюють досвідчені працівники, але чимало книгозбірень на сьогодні животіють: нема комп’ютерів, Інтернету і т.д.

Депутат Василь Якубець, підтримуючи розмову, наголосив:

- Як на мене, за нинішніх реалій, враховуючи величезні обсяги інформації, високу вартість книг, періодики, окремо взята бібліотека не може повноцінно діяти як центр інформації. А тому можливо доцільно - як варіант, об’єднати сільську бібліотеку із шкільною та налагодити чітку взаємодію і співпрацю з органом місцевого самоврядування. Звучали й інші пропозиції та думки.

Відтак з ініціативи департаменту соцзахисту населення ОДА, який очолює Михайло Петрішка, для належної підготовки до дитячої оздоровчої компанії 2018 року, було запропоновано внести зміни та доповнення до «Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів і оздоровлення та відпочинку на 2018 -2021 рр» в частині фінансового механізму придбання путівок. Комісія вирішила включити дане питання до порядку денного першого пленарного засідання 11 сесії, як нагальне.

Далі члени постійної комісії проаналізували окремі проекти рішень з майнових, земельних питань та звернення до вищих ешелонів влади.

Найбільш важливі пропозиції та рекомендації комісії будуть опрацьовані та подані на розгляд президії облради, засідання якої відбудеться також сьогодні, 4 червня.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp