Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Рокосові панує небезпека (ВІДЕО)

7 червня 2018 р., 12:25

Через отрутохімікати

Свого часу тільки частково вирішили проблему і вивезли з місцевої території рідкі хімічні речовини, вагою близько 51 тонни. 225 тонн, забрудненого пестицидами, грунту ще з 90-х зберігається тут просто неба в металевих ємностях та контейнерах й по сьогодні. Умови їх зберігання вкрай незадовільні. Корозія понівечила цистерни вже давно, а нещодавно й люди покрали цистерни на метал. Так вивільнили досі законсервовані небезпечні речовини, чим спричинили ще більшу загрозу тутешній екології. На кадрах добре видно, як природа реагує на відкриті металеві бочки. У найкоротші терміни необхідно залатати цистерни. Адже опади та вітер дозволять хімії розповсюдитись - в цьому переконаний і сільський голова.

 Власне, не завадила б й охорона об’єкту поки отрутохімікати не утилізують, бо на це знову ж таки необхідна належна реакція держави і мільйони гривень. Наразі підготувала місцева влада чергові звернення до всіх інстанцій у Києві задля фінансової підтримки та вирішення давно існуючої екопроблеми. Щодо інциденту із крадіжкою, то триває слідство і є сподівання, що винних знайдуть та відповідно покарають. Нагадаємо: неподалік місця забруднення_ населений пункт, де під загрозою здоров'я людей, місцева водойма та пасовисько для худоби.

Деталі - у сюжеті М-студіо:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp