Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У МЗС озвучили подробиці меморандуму проти Росії в Суді ООН

12 червня 2018 р., 16:35

Розгляд питання займе близько півтора року, після чого триватиме письмова й усна стадія розгляду справи

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль розкрила подробиці меморандуму про порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, який Україна 12 червня подала до Міжнародного суду ООН.

«12 червня, у святковий для росіян день, Україна подає Меморандум у справі щодо застосування Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації», - про це вона у вівторок написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами Зеркаль, у Меморандумі зібрано факти, на яких ґрунтується позов України та викладено правові аргументи. Після подання Меморандуму подальша дискусія сторін буде базуватись на критиці і захисті того, що в ньому наведено.

Заступниця міністра наголосила, що агресія Росії проти України порушує за собою надзвичайно широке кола міжнародних правових норм. Постачання зброї незаконним збройним формуванням та дискримінація українців і кримських татар в незаконно окупованому Криму – лише окремі епізоди протиправних дій РФ.

Україна наполягає, що Росія має понести відповідальність як держава за порушення вимог Конвенції щодо запобігання фінансування тероризму через постачання зброї та координацію вчинення злочинних актів незаконними збройними формуваннями на території України з 2014 року.

Меморандум складається з 29 томів і містить більше 17 500 сторінок свідчень, документів та інших доказів у справі. За словами Зеркаль, зазвичай меморандуми у справах, які розглядає Суд ООН, є істотно меншими за обсягом.

Після подання Меморандуму Росія отримає право подати свої заперечення щодо наявності юрисдикції в Суду розглядати цю справу.

«З огляду на існуючу практику, розгляд питання щодо юрисдикції займе близько півтора роки. Після чого триватиме письмова і усна стадія розгляду справи. Загалом, все займе ще кілька років», - повідомила заступниця міністра.

Нагадаємо, 12 червня Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що меморандум про порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, який Україна подала до Міжнародного суду ООН, нараховує 29 томів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp